#PaintGold tiny de daurat el setembre per a sensibilitzar sobre el càncer infantil
Les associacions de pares i mares de menors amb càncer promocionen una iniciativa a les xarxes.
Un any més l'organització Childhood Cancer International ha triat el setembre com el mes dedicat a prendre consciència sobre el càncer infantil, un conjunt d'afeccions que esdevenen la primera causa de mort a Espanya per a les persones menors de 18 anys.
El llaç daurat és el símbol internacional de la valentia i l'esperança dels pacients de càncer més joves, un distintiu que aquest mes, i per cinqué any consecutiu, tornarà a penjar-se a institucions i monuments.
Enguany la Federació Espanyola de Pares de Xiquets amb Càncer, a la qual pertanyen 21 associacions, com la valenciana Aspanion, ha impulsat la campanya #Paintgold, que convida les persones a solidaritzar-se amb els menors i les menors que pateixen càncer, en el marc de la campanya internacional #EnciendeLaEsperanza.
Per a sumar-se a la iniciativa només cal fer-se una fotografia amb l'efecte càmera que s'ha creat per a l'ocasió en Facebook, pintar-se dues ratlles daurades a la cara o posar-se un tatuatge del llaç daurat –que es pot adquirir a través de la pàgina web de Xiquets amb càncer– i pujar les imatges a les xarxes socials amb l'etiqueta #PaintGold i #EnciendeLaEsperanza, esmentant els perfils de les organitzacions @cancerinfantil i @aspanion a Facebook i Twitter; @ninosconcancer i @aspanion) en Instagram.
L'objectiu de l'acció es donar visibilitat al càncer infantil i donar suport als xiquets i xiquetes que lluiten contra la malaltia.
Un nou diagnòstic cada tres minuts
Cada tres minuts un menor és diagnosticat en algun lloc del món en alguna de les setze formes de càncer infantil. Malgrat que s'estima en 250.000 el nombre de casos nous cada any, l'absència de registres en la majoria de països del món fa pensar la xifra està molt subestimada.
Segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal, l'any passat es van diagnosticar 163 casos nous a la Comunitat Valenciana, on es registra una incidència estable des fa dues dècades amb xifres anàlogues als països europeus. La xifra de supervivència dels pacients valencians se situa en el 90,6% per any, un 82,1% al cap de tres anys i del 79,4% als cinc anys.