Palma de Gandia es troba en “extrema emergència” per manca d’aigua potable

El pou està contaminat per plaguicides, nitrats i terbumeton, i necessiten enganxar-se a un altre

Garrafes d'aigua que es reparteixen a la població de Palma de Gandia / À Punt NTC

A Palma de Gandia (Safor) fa més d'un mes que no tenen aigua potable perquè el pou de Sant Miquel està contaminat per plaguicides, nitrats i terbumeton. Fins fa un mes, el municipi veí d’Ador els enviava aigua, però des de llavors depenen de les garrafes d'aigua embotellada, pagada parcialment per l'Ajuntament, que es reparteixen des del magatzem municipal quatre dies a la setmana amb un considerable cost per a les arques municipals, ja que, fins ara, se n’han repartit 23.520 garrafes que han costat uns 11.000 euros, segons Adolf Miñana, regidor de Sanitat de l'Ajuntament.

Aigua emmagatzemada que reparteix l'Ajuntament
Aigua emmagatzemada que reparteix l'Ajuntament / À Punt NTC

Per a restablir el servei d’aigua potable necessiten enganxar-se al sistema del pou de Vilallonga, que pertany a la Mancomunitat de Municipis de la Safor, i fa unes setmanes el consistori va demanar a la Diputació de València una ajuda econòmica directa per a costejar les infraestructures hidràuliques necessàries per a aquesta connexió, ja que la situació al municipi és d’“extrema emergència”, segons afirma l'alcaldessa del municipi, Paula Femenia. La primera edil explica que han instat totes les institucions, i han demanat “auxili” tant a la Diputació de València com a la Generalitat perquè els donen ajudes econòmiques. Les necessiten per a poder fer front a les mesures pal·liatives que han posat en marxa perquè, assegura, com a ajuntament xicotet, no poden fer front a totes les despeses econòmiques que comporten.

Aquest fenomen d’aigua alterada es repeteix periòdicament des del 2019, encara que s'ha accentuat en l'últim mes per l'escassesa d'aigua des que Ador ja no els proporciona.

També et pot interessar

stats