Palma de Gandia urgeix la Mancomunitat de Municipis de la Safor a resoldre la falta d’aigua potable

Després de detectar problemes de terbolesa en l’aigua del pou que proveïa el poble, consideren que la situació és d’extrema emergència

Imatge d'arxiu d'escasetat d'aigua
Imatge d'arxiu d'escassetat d'aigua / Shutterstock

L'Ajuntament de Palma de Gandia ha demanat ajuda extraordinària a la Diputació de València. La situació ja és d'extrema emergència a causa de l'escassesa d'aigua potable generada per la terbolesa de l'aigua del pou que proveeix el poble. Aquest fenomen d’aigua alterada es repeteix periòdicament des del 2019, si bé s'ha accentuat en l'últim mes per l'escassesa d'aigua potable en aquesta població de la Safor.

Per això, l'Ajuntament de Palma va sol·licitar a la Mancomunitat de Municipis de la Safor un ple extraordinari urgent i demana a tots els consellers el vot favorable "per a tindre un sistema que garantisca de ple dret el subministrament d'aigua potable als veïns i veïnes de Palma".

“Hi ha empreses a Palma, la viabilitat de les quals perilla per la falta d'aigua, per això ens hem reunit diverses vegades amb els empresaris de la Safor. En tenim tot el suport i tota l'ajuda perquè els tràmits que ens calen es realitzen de manera urgent i immediata”, assenyalen des del Consistori.

L'alcaldessa d'aquest municipi d'uns 1.500 habitants, Paula Femenia, i el regidor de Sanitat, Adolf Minyana, s'han reunit aquest dimarts amb el responsable del Cicle Integral de l'Aigua de la Diputació de València, Francisco Comes. Segons l'Ajuntament, la Diputació no pot fer-se càrrec del cost que suposaria el repartiment d'aigua fins que no s'arribe a una solució definitiva, però s'ha compromés a ajudar d'alguna manera.

"L'Ajuntament Palma de Gandia demana a Francisco Comes i a la Diputació de València una ajuda econòmica directa per a costejar les infraestructures hidràuliques que ens connecten amb el pou de Vilallonga", han reiterat des del Consistori.

També et pot interessar

stats