La pandèmia avança als deu anys l'aparició de trastorns mentals a la Comunitat Valenciana
La Fundació Mónica Duart i la FVMP imparteixen cursos dirigits a tècnics dels ajuntaments valencians per a augmentar el coneixement sobre salut mental en la població infantil i adolescent
L'edat en què apareixen els trastorns psicològics greus s'ha avançat a la Comunitat Valenciana dels catorze als deu anys després de la pandèmia. Així ho ha exposat el psiquiatre del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Matías Real, en el curs sobre salut mental en xiquets i adolescents, organitzat per la Fundació del Son Mónica Duart i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) a València.
Sobre aquest assumpte, el facultatiu ha explicat que el 50% dels trastorns mentals s'inicien abans dels catorze, mentre que més del 70% dels casos tenen lloc abans d'arribar a la majoria d'edat.
El curs, que ha omplit totes les places disponibles, tenia com a objectiu augmentar el coneixement sobre salut mental en la població infantil i adolescent, especialment vulnerable als trastorns mentals, i estava dirigit a formar els tècnics municipals de serveis socials i infància i joventut, segons ha informat la fundació.
El mòdul ha incidit, entre altres aspectes, en la importància del descans nocturn i la repercussió que té un son insuficient en la salut i el benestar dels menors. Quant a això, ha advertit que l'abús de noves tecnologies i l'excessiu ús de les pantalles té "repercussions greus" en el descans i el desenvolupament de la infància. Per això, des de la Fundació Mónica Duart promou formacions que incentiven un coneixement major en els trastorns del son i els hàbits saludables de descans.
En col·laboració amb la FVMP, el curs es dirigeix a tots els ajuntaments valencians i s'emmarca en el programa FAP per a la formació de l'atenció primària, dins del conveni existent amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.