Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

Pas avant cap a l’Hyperloop

El prototip d’aquesta cambra de buit combina la velocitat d’un avió amb la comoditat i accessibilitat d’un tren

Alumnes de l'equip Hyperloop UPV / Universitat Politècnica de València

Els estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) han presentat aquest dimecres la primera cambra de buit autosostenible d’Espanya per a proves d’Hyperloop, un tub dissenyat per a permetre el desplaçament a mil quilòmetres per hora que suposa una aposta per la innovació i el transport futurista.

Nascut en 2015, aquest projecte és una de les referències internacionals de desenvolupament tecnològic del sector, resultat d’any i mig d’investigació que, a més, té l’avantatge de ser totalment amable amb el medi ambient. Tal com ens explica Alejandro Fernández, membre del departament de Partners i Logística d’Hyperloop UPV, "la innovació és que disposem d'unes plaques solars corbes que proveeixen el tub de l’energia suficient per a poder alimentar-se per si mateix i no necessitar energia externa. Una de les característiques principals és que no emet ni un sol gram de gas d’efecte d'hivernacle".

L’equip d’Hyperloop, a més de presentar aquesta proposta innovadora quant a transport, veu en el projecte el potencial d’impulsar València com a espai pròsper i amb atractiu de talent. Per potenciar-ho, del 19 al 25 de juliol se celebrarà a la ciutat l’acte HyperTube, preàmbul a la European Hyperloop Week (EHW), que convertirà València en la capital mundial de l'Hyperloop, on diversos equips universitaris competiran per aconseguir el disseny de prototip més eficient.

També et pot interessar