Passa a disposició judicial l'home arrestat per cremar la furgoneta de la parella a Alacant

La dona i les filles de l'autor dels fets tenen una vigilància les 24 hores del dia en considerar-se que es tracta d'un cas extrem de violència de gènere

Imatges dels fets gravades per un dels veïns del barri
Imatges dels fets gravades per un dels veïns del barri / À Punt NTC

Passa a disposició judicial l'home arrestat dimecres passat per botar-li foc a la furgoneta de la parella al barri alacantí del Garbinet. María Dangla, la dona de l'agressor, ha assegurat que les seues intencions eren cremar-la viva dins del vehicle, un extrem que les autoritats estan intentant confirmar.

El detingut té antecedents per violència masclista amb esta parella i anteriors. De moment, està acusat de danys, atemptat contra l'autoritat i contra la seguretat viària. L'advocat intenta defendre el cas com a un acte vandàlic, però la dona ha assegurat a À Punt Notícies que "ell ha declarat a la Policia Nacional que estava veient com em cremava. Estava esperant que em cremara".

Precisament, veïnat de la zona va gravar l'incendi de la furgoneta i va avisar les autoritats. En les imatges que estudia el cos policial, es veu que les flames engoleixen el vehicle en un descampat del Bulevar del Pla, després que un home trencara un dels vidres per a poder botar-li foc.

Mentre es cremava, esperava dins d'un cotxe i va fugir en adonar-se de la presència policial. Després d'una persecució frenètica, els agents aconseguiren detindre'l i des d'aleshores ha estat sota custòdia policial. Diversos testimonis dels fets asseguren que el detingut va obrir la furgoneta i va comprovar que estava buida abans d'incendiar-la i només un ha dit que tenia la intenció de cremar la dona pensant que estava dins.

Després de ser classificat en el sistema VioGén com un cas de risc extrem de violència de gènere, se'ls ha assignat tant a Dangla com a les dos filles una vigilància les 24 hores del dia per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats