Patir un càncer de mama li costa a la pacient vora 10.000 euros de mitjana

Un terç de les dones perden la faena durant la recuperació i la qüestió econòmica es converteix en un estrés afegit al diagnòstic

Dones que han patit un càncer de mama / À Punt NTC

S’estima que el cost del procés oncològic en el cas del càncer de mama arriba als 9.200 euros de mitjana. Això, unit al fet que una de cada tres dones que el pateixen perden el treball mentre es curen, fa que passar aquesta malaltia crònica supose un cost massa elevat en la vida de les dones.

Aquest dijous s’ha celebrat una jornada per a visibilitzar el càncer de mama al Mercat de Colom de València amb motiu del dia mundial contra aquesta malaltia. En ella, diferents dones han contat la seua experiència.

És el cas de Sílvia, a qui diagnosticaren un càncer de mama quan vivia i treballava a Barcelona, just després que l’hagueren acomiadat del treball. Assegura que la malaltia va ser un “tsunami” per a la seua vida i va haver de centrar tots els esforços a curar-se. A conseqüència d’això, es va truncar la seua carrera de dissenyadora i amb ella l’estabilitat econòmica. Ara depén de la seua família i tira avant gràcies al seu suport perquè la prestació de l’atur ja se li ha acabat, i el tractament és molt car. 

La mitjana del cost del tractament oncològic s’estima en 9.200 euros, que s’inverteixen no només en medicament, sinó en probiòtics, perruques i mocadors, celles i pestanyes, roba nova perquè moltes vegades canvia el cos, i moltes altres coses. 

S’estima en 9.200 euros de mitjana el cost del tractament oncològic. A més, una de cada tres dones perd el treball mentre es cura i això la situa en una situació encara més desfavorable per a afrontar la malaltia que es converteix en un estrés afegit al diagnòstic del càncer, explica la treballadora social de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Zaira Pérez. De fet, el 60% de les dones que pateix la malaltia demana ajuda psicològica i encara queda molt de camí per fer en l’àmbit social. Però, afortunadament, en el camp mèdic s’avança mitjançant el perfeccionament del diagnòstic precoç, i el desenvolupament de tractaments a la mida de cada tumor i cada dona. Unes millores sanitàries que poden fer que el càncer de mama perda percentatge de mortalitat i es convertisca en una malaltia crònica.

Anna Lluch, investigadora de referència en càncer de pit ha portat a Les notícies del matí d’À Punt una xifra esperançadora, i és que assegura que, hui en dia, entre el 90 i el 95% de les dones que tenen un càncer de mama es poden curar, encara que hagen de viure una vida readaptada.

També et pot interessar

stats