Directes
Ara en la televisió
CONCERT ZOO PALAU SANT JORDI 10 DESEMBRE 2022
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Peníscola demana al govern espanyol que protegisca els penya-segats del castell

El temporal marítim que va assotar la costa al desembre de 2019 va causar el despreniment de dos grans blocs de pedra 

Els penya-segats del castell de Peníscola / Ajuntament de Peníscola

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha informat que en el ple municipal del 17 de febrer l'Ajuntament aprovarà una moció per la qual s'insta el govern espanyol a executar les accions previstes en el Pla d'acció per a l'estabilització i protecció dels vessants del front marítim del castell de Peníscola, elaborat per la Universitat Politècnica de València. 

El document, que secundaran tots els grups polítics amb representació en la corporació local, aprovarà l'adhesió de l'Ajuntament a la proposta d'actuació formulada per la Diputació de Castelló, continguda en el pla esmentat.

El fort temporal marítim que va assotar la costa la primera setmana del mes de desembre de 2019 va causar el despreniment de dos grans blocs de pedra del tómbol damunt del qual s'assenten el castell fortalesa del papa Luna i la ciutadella de Peníscola.

Després d'això, l'Ajuntament va aprovar una moció en 2020 en què reclamava al Ministeri de Transició Ecològica, amb caràcter urgent, l'elaboració d'un estudi geològic detallat sobre la situació i estabilitat del tómbol i, especialment, sobre l'estat de la zona dels penya-segats.

"El govern no va atendre la petició i va ser la Diputació Provincial la que va assumir la realització d'un estudi per a conéixer l'abast dels despreniments a la fi de 2020", ha explicat Martínez.

A la vista de les propostes de la UPV per a estabilitzar i protegir els vessants del front marítim, que inclouen accions de mitigació de l'acció marina, de conservació de la muralla i els seus drenatges, el consistori insta el Govern d'Espanya que "actue i assumisca les seues competències".

També et pot interessar