El personal interí amb més de 10 anys d'antiguitat tindrà plaça sense opositar si el lloc no s'ha convocat mai

El govern espanyol deixarà a les comunitats la decisió sobre fer eliminatòries les proves d'accés quan l'interí ha superat els tres anys

La ministra d'Hisenda Mª Jesús Montero durant la seua intervenció al Congrés
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la seua intervenció al Congrés / Javier Lizón (Efe)
21 de juliol 2021 - 13:49

El ple del Congrés ha aprovat el decret llei de mesures urgents per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública en una votació molt ajustada que el Ministeri d'Hisenda ha aconseguit salvar 'in extremis' després d'un acord amb ERC, que també ha canviat el sentit del vot d'altres socis del govern espanyol.

El decret llei ha tirat avant en la segona votació amb 170 vots a favor, 169 en contra i 8 abstencions, després d'una primera votació en què hi ha hagut empat. A més, s'ha aprovat majoritàriament que es tramite com a projecte de llei, un procés legislatiu que la ministra María Jesús Montero considera que ha d'estar conclòs a la fi d'octubre. 

El govern espanyol ha pactat que els treballadors interins de les administracions públiques que fa més de deu anys que ocupen una plaça estructural que mai s'haja convocat podran adjudicar-se-la sense necessitat de passar l'oposició. A canvi, necessitaran una valoració de mèrits, una possibilitat excepcional que contempla l'article 61.6 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

El decret arribava a la cambra sense els suports suficients

El decret que el govern va acordar amb els sindicats majoritaris i amb la resta d'organitzacions en contra -les quals van convocar una vaga general a l'administració el passat 18 de juny- ha arribat a l'hemicicle sense els suports suficients. L'executiu ha arrancat a última hora els vots favorables d'Unides Podem i d'Esquerra a canvi d'acceptar que el personal amb més d'una dècada d'interinitat i sense convocatòria de la plaça, passe a ser fix. Aquesta prerrogativa s'incorporarà durant la tramitació de la norma.

El govern central també deixarà a les comunitats autònomes la decisió sobre si l'oposició ha de ser o no eliminatòria en els processos d'estabilització de les places estructurals ocupades des de fa més de tres anys pel personal interí.

Dimecres, la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, va anunciar als sindicats que, amb independència de l'antiguitat, l'oposició era l'única via per a fer fix el personal interí del Servei de Bombers i Bomberes Forestals, els quals faran tres dies de vaga. Els sindicats van interpretar que aquesta afirmació es feia extensiva al conjunt del personal interí de l'administració pública valenciana. Tanmateix, la modificació del decret llei, anticipa un canvi d'escenari.

També et pot interessar

stats