Els pescadors repoblen l'Albufera amb 20.000 anguiles

Pretenen recuperar l'espècie, atés que la població s'ha reduït en les últimes dècades per l'acció humana i els danys ambientals

Un exemplar d'anguila en una imatge d'arxiu
Un exemplar d'anguila, en una imatge d'arxiu / Rostislav Stefanek (Shutterstock)
27 de desembre 2023 - 11:17

La Comunitat de Pescadors del Palmar i l'empresa Valenciana d'Aqüicultura alliberaran 20.000 alevins d'anguila europea (Anguilla anguilla) per tal de contribuir a la recuperació d'aquesta espècie. Es tracta d'una fita molt significativa per a la conservació de la vida aquàtica a l'Albufera, ja que la població d'aquesta espècie ha disminuït en les últimes dècades per factors humans i ambientals.

A més, el sector pesquer fa una crida urgent a tots els actors involucrats en la protecció dels ecosistemes de la llacuna, així com en la gestió ambiental, perquè s'involucren activament amb mesures de conservació i millora de la població d'anguiles.

Igualment, els pescadors del Palmar reivindiquen la millora de la qualitat de l'aigua, reduint la contaminació i fent aportacions hídriques de manera regular, així com conservant la vegetació riberenca i construint passos que permeten als peixos accedir des del mar quan les comportes estan tancades, mesura de vital importància per a conservar la presència d'anguiles a l'Albufera.

També et pot interessar

stats