Pescadors solten 20.000 anguiles a l'Albufera per a demanar mesures de preservació

El sector demana a les administracions que els incloguen activament en la presa de decisions que afecten directament a l'activitat 

Solten 20.000 anguiles a l'Albufera / Europa Press

La Comunitat de Pescadors del Palmar i l'empresa Valenciana d'Aqüicultura han soltat aquest dimecres 20.000 alevins d'anguila europea al parc natural de l'Albufera, en un acte que també ha tingut un caràcter reivindicatiu per a demanar a les administracions mesures de conservació basades en la ciència i l'experiència pràctica que fomenten el creixement sostenible d'unes poblacions que han quedat minvades des dels anys setanta.

"Al final, volem que s'escolte la veu dels pescadors i l'aqüicultura. Econòmicament, no som molt forts com a sector, però volem que es respecte el nostre valor intrínsec, un valor gastronòmic i de bé cultural. No podem deixar de pescar l'anguila sense més, cal ajudar-hi", ha sostingut la secretària de la Comunitat de Pescadors, Amparo Aleixandre, en declaracions als mitjans durant l'acte de solta al parc natural.

Aleixandre ha assenyalat que sense la pesca no disposaran de dades sobre la població d'anguila per a poder controlar si empitjora. També ha advertit que "la larva de l'anguila encara no s'ha pogut reproduir en captivitat i es necessita la pesca per a poder fer anguiles".

La Comunitat de Pescadors demana que el sector s'incloga activament en la presa de decisions i en la implementació d'estratègies que els afecten directament en l'activitat i la salut dels ecosistemes aquàtics. Així, ha posat damunt de la taula mesures com la instal·lació d'accessos que garantisquen l'entrada i eixida d'anguiles a l'Albufera, al costat d'una pesca selectiva que torne a la mar els espècimens en edat de reproducció o envie les cries a instal·lacions d'aqüicultura.

També demanen la millora de la qualitat de l'aigua, reduint la contaminació i fent aportacions hídriques regulars; la conservació d'hàbitats naturals, conservant zones de vegetació riberenca i construint passos que permeten als peixos accedir des de la mar quan les comportes estiguen tancades, vital en el cas de l'anguila; el control d'espècies invasores, i un monitoratge constant de la població piscícola.

Així, els pescadors han posat de manifest l'"interés a preservar l'anguila" i han remarcat que repoblacions com la d'aquest dimecres haurien de fer-se "contínuament, entre moltes més mesures que es podrien fer per a afavorir que entren anguiles".

També et pot interessar

stats