Petrer acull una família de tres membres evacuada de la Franja de Gaza

L'home, amb doble nacionalitat palestina i espanyola, s'ha instal·lat amb la dona i un fill d'onze anys en casa d'una altra filla, on es traslladaran set familiars més

Espanyols evacuats de la Franja de Gaza arriben a la base militar de Torrejón de Ardoz
Espanyols evacuats de la Franja de Gaza arriben a la base militar de Torrejón de Ardoz / Ricardo Rubio (Europa Press)

Una família de tres membres evacuada a la Franja Gaza s'han instal·lat a Petrer: l'home, amb doble nacionalitat palestina i espanyola, la dona i un fill d'onze anys, que serà escolaritzat pròximament. Tots tres viuen ara a l'habitatge d'una altra filla que resideix al poble del Vinalopó Mitjà des de fa anys. S'espera que en els pròxims dies s'incorporen set familiars més que actualment es troben en l'alberg de refugiats de Badajoz: dos fills majors d'un anterior matrimoni i els seus descendents.

L'home, que va aconseguir la doble nacionalitat després de vint anys a Espanya, va aconseguir incorporar la família en l'evacuació a través de les gestions del ministeri d'Afers Estrangers amb les autoritats israelianes. 

Es tracta de l'únic cas a les comarques del sud de reubicació de refugiats evacuats de la Franja de Gaza, del contingent de 143 persones que han arribat en les últimes setmanes a Espanya país, totes amb doble nacionalitat o familiars en primer grau de persones amb passaport espanyol, com és el cas d'aquesta família.

Entre aquestes persones hi ha Salsabeel Hamdan, de 28 anys, el marit i el fill, un menut d'any i mig, una família de tres persones amb arrels a València, que s'ha instal·lat en casa d'un germà a la capital del Túria. 

La regidora de Serveis Socials de Petrer, Ana Tortosa, ha manifestat que els tres membres de la família "han arribat molt tocats emocionalment perquè han viscut situacions molt dures" i han vist "morir veïns, amics i familiars". Tortosa ha fet una crida perquè les administracions "establisquen mecanismes de suport", "igual que ha ocorregut amb els refugiats d'Ucraïna", destacant que les persones evacuades des de Gaza han de refer la vida després de fugir de "l'horror de la guerra".

També et pot interessar

stats