Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T3 (reemissió)

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic recorrerà contra la sentència que anul·la la reducció de ràtios

Critiquen que amb aquesta decisió “no s'està pensant en la qualitat educativa i l'atenció a l'alumnat”, sinó a “fer de l'educació un negoci”.

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic recorrerà contra la sentència que anul·la la reducció de ràtios

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha anunciat la presentació de recursos contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la la reducció de ràtios.

Concretament, El TSJCV va anul·lar l'orde de la Conselleria d'Educació que fixava en 23 el nombre màxim d'alumnes per aula en educació infantil, en lloc de 25, en 30 localitats per al curs 2017-18, perquè considera que aquest decisió és competència estatal.

Aquesta entitat, formada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT-PV i Escola Valenciana, ha explicat que les organitzacions coordinaran conjuntament a través dels seus serveis jurídics les possibles accions a desenvolupar davant aquesta sentència.

També estudien accions legals contra la “indefensió que puga generar als centres que s'hi puguen veure afectats” la tornada del concert en etapes postobligatòries per les sentències judicials que així ho ordenen.

Els representants de la plataforma han criticat que amb aquesta decisió d'anul·lar la reducció de ràtios “no s'està pensant en la qualitat educativa i l'atenció a l'alumnat”, sinó a “fer de l'educació un negoci”. Per això, han traslladat al conseller d'Educació, Vicent Marzà, que aquesta mesura “perjudica l'alumnat de l'escola pública”, ja que “com menys alumnes hi haja per aula, més atenció”.

Així mateix, el portaveu de la plataforma i president de FAMPA-València, Màrius Fullana, ha defés la necessitat de derogar la Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMQE), “ja que invalida l'autonomia legal de la Conselleria d'Educació i comporta interpretacions judicials i sentències que afavoreixen la concertada, i perjudiquen la pública”.

També et pot interessar