Les pluges torrencials deixen més de 100 l/m² a Borriana i superen els 90 litres a València

La DGT ha informat de retencions en punts com l'autovia A-7, al terme de Paterna, a la V-21 d'entrada a la ciutat de València o a la CV-35 a l'altura de Burjassot

Imatges de les pluges torrencials, a l'Horta, València, el Baix Maestrat i la Plana Baixa / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de setembre 2024 - 07:19 Actualitzat: 18 de setembre 2024 - 14:02

El pronòstic s'ha complit. Este dimecres a la matinada el litoral de Castelló ha registrat pluges torrencials que han deixat en una hora 80 litres i més de cent (105,2 litres) durant la matinada en punts del terme municipal de Borriana (Plana Baixa). Les pluges també han deixat registres importants en punts com Xert (93,2 litres), Santa Magdalena de Polpís (80,8 litres), Peníscola (75,2) o Sant Mateu (74,9 litres), segons recull l'Avamet al web.

A la ciutat de Gandia també ha plogut amb força este migdia. A l'observatori situat a l'ajuntament de la localitat, se n'han registrat 39 l/m². Segons Aemet, a mesura que avance la vesprada les pluges es desplaçaran de nord a sud de manera paral·lela al litoral.

La intensitat de les precipitacions afecta la normalitat del trànsit. Així, els bombers de la Diputació de Castelló han intervingut en el rescat d'un vehicle a Benicarló (Baix Maestrat), segons ha informat Emergències de la Generalitat. A més, els bombers del Consorci Provincial de València estan actuant en haver deixat de funcionar les barreres d'un pas a nivell a Montcada (Horta Nord).

Pluges desiguals

L’episodi de tempestes ha colpejat amb força este dimecres al matí la ciutat de València, tot i que de manera desigual. Tenint en compte les dades de l’Avamet, a les 12 del matí, els barris marítims del Cap i Casal han superat els 90 l/m² de pluja acumulada recollida a l'estació que esta associació té al col·legi Pureza de María del Grau o a l'Institut Districte Marítim, a poc més d'un quilòmetre.

Mentrestant, als observatoris del Micalet, en ple cor del centre històric s'han recollit poc més de quatre litres i a l'avinguda del Cid, anant a l'aeroport, cap quantitat registrada.

Esta situació de pluges desiguals ens acompanyarà les pròximes hores, i des del nostre servei de meteorologia s'atribueix a la peculiaritat pròpia de les pluges del Mediterrani. 

A pesar de la pluja irregular a València, la Policia Local ha assegurat que els ruixats no han causat cap incidència i el trànsit funciona “amb total normalitat”. 

Tot i això, la Direcció General de Trànsit (DGT) han informat que a les retencions habituals del matí s'han sumat les causades per les pluges. En l'autovia A-7, al terme de Paterna i en direcció a Barcelona, hi ha una retenció del voltant de cinc quilòmetres. També hi ha prop de quatre quilòmetres de retenció a la V-21, d'entrada a la ciutat de València, i tres quilòmetres en la CV-35 a l'altura de Burjassot.

També et pot interessar

stats