Polèmica a Almenara per la proposta de retirar el nom de Joan Carles I al col·legi públic

Encara que el consell escolar municipal ha donat el vistiplau al canvi, l'Ajuntament ha volgut fer una consulta popular

Façana del Col·legi Públic Juan Carlos I d'Almenara
Façana del Col·legi Públic Juan Carlos I d'Almenara / À Punt NTC

Polèmica a Almenara (Plana Baixa) per la proposta de retirar el nom del rei emèrit Joan Carles I al col·legi públic del municipi. Tot i que el consell escolar municipal ha donat el vistiplau al canvi a "col·legi públic Almenara", l'Ajuntament ha volgut fer una consulta popular per a referendar el sí. “Volíem vore si el canvi els semblava bé, ja que entenem que el municipi només té una escola i és una senya d’identitat”, assegura l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez Navarro. 

El rebuig al nom del centre públic va començar arran dels primers escàndols de l’emèrit i va anar en augment amb la seua fugida als Emirats Àrabs Units l'estiu del 2020. De fet, des d’aleshores l’escola ha patit diverses pintades. 

La proposta va sorgir del claustre del centre i ha comptat amb la unanimitat de tots els organismes escolars. “Ens hem adonat que en l'àmbit de l’escola i de la comunitat educativa no ens representa a tots”, explica la presidenta del Consell Escolar del CEIP Joan Carles I, María Isabel Diago. 

Compromís ha sigut el que ha promogut el canvi des de fa anys a la localitat. “L’hem feta pròpia i la portem al plenari. Per fi, ara s’està fent esta consulta que ja va demanar Compromís en un primer moment”, manifesta el portaveu de Compromís al consistori, Quique Castelló. 

També un col·legi de Castelló de la Plana, el Lluís Revest, va canviar el nom a Enriqueta Agut per a complir la llei de memòria històrica.

També et pot interessar

stats