La policia denunciarà la valenciana que lidera el moviment 6F per un delicte d’odi contra els agents

Lola Guzmán, vinculada a Vox fins fa poc i defensora de la conspiració dels chemtrails, va dir dissabte als agents: “Vos va matar a pocs, l'ETA, fills de puta"

Lola Guzmán quan va acabar la seua intervenció en la manifestació del dissabte a Madrid, que va promoure el moviment 6F
Lola Guzmán quan va acabar la seua intervenció en la manifestació del dissabte a Madrid, que va promoure el moviment 6F / Sergio Pérez (Efe)

La Policia Nacional denunciarà per un suposat delicte d'odi Lola Guzmán, la valenciana que lidera la Plataforma 6F, l’organització que està darrere de les protestes agrícoles no autoritzades i que integren persones vinculades a col·lectius d’extrema dreta. El cos policial denunciarà aquesta valenciana per les acusacions i les desqualificacions que va proferir dissabte als agents que estaven desallotjant els manifestants d’una concentració de la Plataforma 6F a Madrid en què participaven llauradors i transportistes.

"Criminals, si alceu la porra contra un espanyol, ens les veurem", els va amenaçar Guzmán. "Vos va matar a pocs, l'ETA, fills de puta", va afegir. A conseqüència d'aquestes afirmacions, els serveis jurídics de la Prefectura Superior de Policia de Madrid estan preparant una denúncia davant la Fiscalia, perquè consideren que aquestes expressions poden constituir un delicte d'odi.

Intervenció per a frenar l'ocupació de la M-30

Durant les mobilitzacions agrícoles del dissabte, en les quals es va produir el presumpte delicte —gravat en vídeo i difós en les xarxes socials—, els agents antidisturbis van haver de carregar contra els manifestants. Els participants en la protesta, congregats als voltants de l’estadi de l’Atlètic de Madrid, van tractar de saltar unes tanques per a tallar la carretera M-40. En resposta a aquesta situació, els agents van llançar gasos lacrimògens.

En eixa manifestació, convocada per la Plataforma 6F, la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport, que agrupa transportistes autònoms i pimes, va ratificar la seua decisió de començar una aturada indefinida de l'activitat juntament amb el sector primari.

Lola Guzmán, que es defineix com a promotora del moviment 6F, va integrar les llistes municipals d’Unió Valenciana a Loriguilla (Camp de Túria) en les municipals de 2003. En els últims anys, s’ha declarat obertament simpatitzant de Vox, encara que se n’ha desvinculat en els últims mesos, com ha reconegut ella mateixa, desencantada amb la formació de Santiago Abascal.

Antivacunes i contrària a l'Agenda 2030

Guzmán s’ha posicionat en les xarxes socials contra les vacunes, l’ús de la mascareta o també els objectius de l’Agenda 2030. A més, ha atribuït a les teories conspiratòries, com la dels chemtrails, la sequera.

En el primer dia de les protestes del camp valencià, les del 6 de febrer, Lola Guzmán va aparéixer amb Ricardo Ferris, l’excomissari de la Policia Nacional destituït després de participar en un acte de Vox on va vincular la migració a la delinqüència. Aquesta valenciana també va participar en les manifestacions davant de la seu del PSOE al novembre a Madrid, en què protestaven per la investidura de Pedro Sánchez. 

També et pot interessar

stats