La Policia Local de Mislata precinta la sala Repvblicca per vendre més entrades de l'aforament permés

La decisió obliga a cancel·lar el concert de The Tyets i Julieta previst per a aquesta nit

La sala Repvblica de Mislata, a plena llum del dia
La sala Repvblica de Mislata, a plena llum del dia / Europa Press

Agents de la Policia Local de Mislata, a l'Horta Sud, han precintat de manera cautelar la sala Repvblicca de la localitat després d'haver tingut coneixement que havia venut més entrades de l'aforament permés en la llicència d'activitat de l'establiment. La decisió s'ha pres de manera "cautelar" i s'estendrà fins que els responsables del local "regularitzen la situació". Quan l'esmenen, s'alçarà aquesta mesura "si s'estima oportú", han apuntat fonts municipals

La situació ha obligat a cancel·lar l'espectacle de The Tyets i Julieta, previst per a la nit d'aquest mateix divendres. La promotora de l'acte, en un comunicat via xarxes socials, ha informat de la suspensió de l'actuació "per causes externes a l'organització" i ha comunicat que procedirà a tornar als diners de les entrades que s'havien venut.

"Estem abatudes pel desenllaç, hem lluitat fins a l'últim moment. Han sigut moltes les hores invertides organitzant un acte que ens il·lusionava moltíssim", ha expressat, al mateix temps que ha indicat que estudien "les opcions per a reubicar les actuacions" perquè el públic "puga gaudir d'aquest moment tan esperat".

"Totalment il·legal"

La sala Repvblica, en un comunicat, ha assegurat que el precinte "imposat" a l'espai és "totalment il·legal" i el procediment, "nul". Per això, han anunciat que iniciaran "totes les accions judicials necessàries". Així mateix, han aprofitat per a denunciar que l'Ajuntament de Mislata està "molts anys intentant tancar" la sala, "primer fent una ordenança municipal per a capar l'aforament d'un recinte que té un aforament legal de seguretat de 1.700 persones, certificat i testat pels organisme competents", per a així "ofegar-nos a poc a poc fins a arribar al tancament per iniciativa pròpia".

"La sala Repvblicca, en qualsevol altre municipi de València, tindria un aforament de 1.700 persones", sostenen en l'espai, que censuren el "pas avant" que fa el consistori que dirigeix Carlos Fernández Bielsa tancant "preventivament". "No sols et reduïsc dràsticament l'aforament, sinó que et tanque el local perquè presumisc que superaràs l'aforament que t'he imposat", han exposat.

En aquest sentit, asseguren "no saber d'on trau" l'Ajuntament que la sala superarà "l'aforament marcat per ells", que, segons sosté, "contravé totes les recomanacions de seguretat legals". "No creiem que es puga tancar una mica de manera preventiva amb aquests arguments, però això serà el treball dels nostres advocats", han afegit.

"Estem trenta anys fent concerts, complint totes les normatives de seguretat i d'aforament. En tot aquest temps, hem celebrat més de 2.500 concerts. Ens van votar com la segona millor sala d'Espanya el 2003, però poc els importa destruir una llarga carrera, el treball i les il·lusions de moltes persones", han lamentat. Malgrat això, han avisat: "No ho aconseguiran. La setmana que ve ens veurem a Repvblicca, llevat que l'Ajuntament de Mislata torne a imaginar que superarem l'aforament".

També et pot interessar

stats