La Policia Nacional investiga una agressió en grup a una estudiant d’un institut d’Elx

La menor, de 14 anys, té politraumatismes en la cara i el cos

Instut En Carrús d'Elx (Baix Vinalopó)
Instut Carrús d'Elx (Baix Vinalopó) / À Punt NTC

A Elx (Baix Vinalopó), la Policia Nacional investiga l'agressió en grup a una estudiant de l'Institut Carrús. La jove, de 14 anys, pateix politraumatismes en la cara i el cos conseqüència de la pallissa que li propinaren a l'eixida de classe aquest dilluns. 

En la denúncia que ha presentat la mare en la Policia Nacional s'explica que dues amigues van apallissar una estudiant de 14 anys a l'eixida de classe, mentre altres companys ho gravaven.  

La mare de la xiqueta ha explicat en declaracions a À Punt que la menor havia rebut àudios amenaçadors durant el cap de setmana i dilluns una companya la va advertir que l'agredirien en acabar les classes. Per evitar-ho, l'adolescent havia demanat eixir abans, però els professors no la van autoritzar. La mare de la menor considera que no han actuat bé perquè tenien coneixement del que anava a ocórrer i no la van avisar. 

La víctima, a qui han tractat de les lesions a l'Hospital del Vinalopó, ni tal sols coneix alguns dels agressors. Mari Carmen Molina, advocada de la família, afirma que el motiu de l’agressió en aquests casos sol ser el protagonisme que guanyen les agressores per pegar-li una pallissa a una companya i que quede registrat en vídeo. 

L'institut Carrús ha expulsat dos dels alumnes que gravaren el vídeo de la pallissa i una de les agressores. A l'altra, l'institut Joanot Matorell li ha obert un expedient disciplinari.

Un himne contra l'assetjament

Dos professors d'institut d’Almoradí (Baix Segura) s'han proposat abordar la lluita contra l'assetjament escolar amb la música i el ball, i han comboiat el seu alumnat per a gravar un videoclip en què planten cara l’assetjament escolar. "Ho anem a canviar" és el lema del videoclip que ha gravat per a posar fre a l'assetjament escolar a les escoles, protagonitzat per alumnat del col·legi Manuel de Torres a Almoradí.

Els mestres, Hèctor López i Carlos “El Chico Erre”, cantants els dos, van tindre la idea per a combatre una situació que per desgràcia s'ha incrementat amb l'ús de les tecnologies. En declaracions a À Punt han dit que malgrat ser mestres s'adonaven que només amb el treball de les aules no estaven transmetent el missatge contra l’assetjament que ells volien, per això pensaren que si componien la cançó i gravaven el videoclip involucrant l’alumnat “ells mateixos la utilitzarien com a eina per a lluitar contra l'assetjament escolar”.

Volen conscienciar la societat i que les persones que pateixen assetjament sàpien que no estan soles, que poden denunciar la situació i demanar ajuda. La iniciativa ha sigut molt ben rebuda per les diferents plataformes antibullying, i "Ho anem a canviar" cada vegada se sent més fort a les aules de la província d’Alacant. 

També et pot interessar

stats