El PP denuncia que diverses diputades han rebut cartes amb amenaces i insults

Feijóo ha donat suport a les companyes i ha afirmat que ho s'interposarà una denúncia

Carta amb amenaces i insults dirigida a la diputada del PP en el Senat per Alacant, Eva Ortíz
Carta amb amenaces i insults dirigida a la secretària primera del Senat i diputada del PP per Alacant, Eva Ortiz / X: @EvaOrtizVilella

Algunes diputades del Partit Popular han denunciat a través de la xarxa social X que reben cartes amb amenaces i plenes d’insults masclistes. Entre les receptores d'estes missives està la valenciana Eva Ortiz, secretaria primera del Senat i diputada per Alacant.

“Davant de la por no se cedeix”, afirma Ortiz en una publicació en les xarxes publicada este dijous en què, a més, informa que no és l’única diputada del PP que ha rebut una carta com esta. “No ens silenciaran ni per ser dones ni per ser del PP. Ací no cedisc. Denuncie i continue. Per molt que em vullguen parar… ho repetisc: nosaltres no parem”, conclou el missatge. 

Ortiz no és l’única diputada popular que ha fet públic que ha rebut una carta amenaçant. La portaveu del PP al Senat i diputada per Àvila, Alicia García, també ha compartit una foto de la seua carta en X, i ha assegurat que “l’assetjament, l’odi i la violència no silenciaran les nostres idees”. 

Per la seua part la secretària nacional d'interior del PP i diputada per Ourense al Congrés, Ana Vázquez, ha escrit un missatge en X donant les “gràcies per una missiva tan nauseabunda” a la persona que l’ha assetjada, a qui ha retret que no té “el que s'ha de tindre” per a posar el nom en el remitent. “No vos tinc por. No em callareu”, ha sentenciat.

El president del Partit Popular no ha tardat a denunciar este cas d’amenaces i insults, també a través d’X. Alberto Núñez Feijóo ha manifestat que el contingut és “greu i repugnant” i ha informat que s’interposarà una denúncia. “Sé que no els fa falta perquè a les dones del PP ningú les farà callar, però tenen tot el meu suport”, conclou. 

Així mateix, l’alcaldessa de València, María José Catalá, s’ha manifestat a favor de les seues companyes de partit i els ha donat tot el seu suport i afecte perquè “ningú mereix tal acte de covardia”. 

En les fotografies es pot veure com el contingut de les tres missives és molt paregut i que hi ha frases i insults que es repeteixen. Entre altres qüestions, es pot llegir: “gosses sarnoses”, “poligonera” o “tap de merda”. Així mateix, la carta d'Ana Vázquez, a més, diu: “Tu no has de tindre por que et violen, tranquil·la, ningú s'atreviria per la cara de fàstic que tens, la veu de gossa sarnosa, per si els mossegues o els contagies alguna ETS”.

El PSOE condemna les cartes amenaçants

El Partit Socialista ha compartit la publicació de Núñez Feijóo per a condemnar els fets i enviar suport a les diputades i senadores afectades. També ha aprofitat per a compartir un mapa amb tots els llocs on s’han produït atacs a seus socialistes o agressions físiques a membres del partit. “Senyor Feijóo, els diputats, diputades, senadors, senadores, regidors, regidores, alcaldes, alcaldesses, afiliats i afiliades del PSOE que fa un any que reben amenaces i que veuen com els ataquen les seus haurien esperat el mateix de vosté i el seu partit”, afigen. 

També et pot interessar

stats