El PP presenta cinc candidats de "perfil tècnic" per al Consell d'Administració d'À Punt i Vox en proposa dos

El PSPV i Compromís renuncien a presentar candidatura i critiquen la nova llei de la Corporació Audiovisual

Entrada principal del centre de producció d’Â Punt a Burjassot
Entrada principal del centre de producció d’À Punt a Burjassot / À Punt NTC

El Grup Popular (GPP) ha presentat per registre una llista amb cinc candidats al Consell d'Administració de la ràdio i televisió pública À Punt, que seran votats pel ple de les Corts la pròxima setmana. La llista està integrada per María José Arambul Ballester, Juan Alfonso Gil Irún, Rosalía Mayor Rodríguez, Vicente Ordaz Soriano i María Pilar Caro Carralero. Vox proposa dos candidatures, mentre que Compromís i el PSPV-PSOE han renunciat a plantejar candidats.

El síndic del GPP, Juanfran Pérez, ha remarcat, en referència a la dimissió de l'ara exdirector general, Alfred Costa, que, "davant d'una situació tan precària com la que està À Punt pel que fa a la direcció, el més raonable i democràtic és aplicar la llei que va aprovar la sobirania popular de les Corts abans de l'estiu".

"El PP, complint amb les obligacions que té com a grup majoritari, ha presentat esta candidatura amb cinc noms de perfils tècnics, que dominen els mitjans i la televisió i que, pensem, poden aportar molt a esta televisió moderna i plural que volem, on tota la Comunitat Valenciana se senta identificada", ha afirmat.

Segons ha indicat la formació en un comunicat, es tracta de perfils "tècnics, professionals del sector amb una àmplia trajectòria, que permetran incidir en els objectius de la televisió pública i en la seua vocació de servei públic, a més de contribuir a donar suport al sector audiovisual valencià i treballar per la pluralitat social i política de tot el territori autonòmic sense oblidar-ne la rendibilitat".

Juanfran Pérez ha destacat la voluntat del Grup Popular "d'aconseguir acords". "Presentem cinc candidats perquè continuem oberts a negociar buscant una televisió plural on tots els grups tinguen cabuda i on s’intente buscar que la televisió cada vegada la veja més gent i siga més útil per a tota la ciutadania", ha recalcat.

María José Arambul Ballester ha sigut periodista en Cope Castelló i actualment treballa en l'Ajuntament de Castelló; Juan Alfonso Gil Irún ha sigut redactor en cap de l'Agència EFE; Rosalía Mayor Rodríguez és presidenta de l'Associació de Periodistes de la Província d'Alacant; Vicente Ordaz Soriano és director d'informatius de Cope València, i María Pilar Caro Carralero és directora general de la Fundació Conexus Madrid - Comunitat Valenciana.

Proposta de Vox

Per part seua, Vox ha presentat Julio Utrilla Cano i Susana Pérez González. El primer és enginyer superior de Mines per la Universitat Politècnica de Madrid i patró de la Fundació Disenso. En la legislatura anterior, va ser diputat nacional de Vox per València i director institucional de Vox. Abans d'entrar a Vox, va ser director general de diverses empreses d'enginyeria.

Susana Pérez González és tècnica especialista en Educació Infantil. Va cursar un màster en Periodisme i Community Manager, i ha treballat en diversos mitjans de comunicació com Eko Radio i TV, Alameda TV, i À Punt, així com emissores i televisions locals.

Compromís i PSPV critiquen la nova llei de la Corporació Audiovisual

Per la seua banda, el síndic de Compromís en les Corts, Joan Baldoví, ha assegurat que Compromís no presentarà cap candidat per al Consell d'Administració que arreplega la nova llei d'À Punt i ha acusat el PP de "voler controlar i tornar als temps en què la televisió pública valenciana feia vergonya amb l'accident del metro".

Al seu torn, el síndic del PSPV-PSOE, José Muñoz, en declaracions remeses als mitjans, ha assenyalat que la seua formació tampoc no presentarà cap candidat, ja que, ha argumentat, "el PSPV no pot participar en este intent de control i manipulació de Carlos Mazón en la televisió pública".

Segons recull la nova llei de la Corporació Audiovisual de la Comunitat Valenciana (Cacvsa), aprovada a les Corts amb els vots del PP i Vox, el nou Consell d'Administració tindrà huit membres, dels quals set seran elegits per les Corts i l'octau, per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Este Consell serà l'encarregat de proposar el director general, que podrà ser elegit en primera votació per tres quintes parts de les Corts i, si no, per majoria absoluta.

També et pot interessar

stats