Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Premien a ajuntaments i col·lectius valencians per posar-se les 'ulleres violeta'

La Conselleria d'Habitatge reconeix el treball de la periodista d'À Punt Pura Requena pel seu article 'Cap a un urbanisme violeta'.

Les guardonades als premis Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere / Arxiu

La Conselleria d'Habitatge ha tancat la legislatura amb els premis Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere. Aquests guardons tracten de visibilitzar les bones pràctiques en matèria d'inclusió d'ajuntaments, associacions, col·lectius i, també, mitjans de comunicació per posar-se les conegudes com 'ulleres violeta'.

"La introducció de la perspectiva de gènere ha suposat un veritable canvi de paradigma en la gestió pública durant aquesta legislatura", ha emfatitzat la consellera María José Salvador. La consellera ha lliurat el premi per a professionals dels mitjans de comunicació a Pura Requena, periodista d'À Punt Mèdia, pel seu article 'Cap a un urbanisme violeta'. La redactora ha destacat el fet que "les dones tenen unes necessitats de mobilitat específiques i l'urbanisme ha de donar resposta a aquestes necessitats". Així mateix, també ha estat reconegut amb un esment especial el portal E-Dones.

Entre els ajuntaments premiats es troben Cases de Bàrcena, Meliana i Vila-real. Aquest últim, per exemple, per les actuacions en la séquia major i el seu potencial integrador. El premi per a associacions ha recaigut en el projecte 'Patis vius, patis coeducatius', de l'Associació per la Coeducació, i també s'ha emportat una menció especial el consistori de Quart de Poblet pel reconeixement de dones en la denominació de vies públiques.

Noms de dona per a edificis públics

Durant l'acte s'han anunciat els noms d'altres 28 complexos d'habitatge de la Generalitat que passen a tenir noms de dones, mesura que completa altres 26 que es van incloure l'any passat. Un reconeixement a dones, com ara Manuela Ballester o Mercedes Hernández, que han destacat pel seu compromís per a la construcció d'una societat més justa i igualitària.

No obstant això, la consellera ha explicat que en aquest canvi de denominació també s'ha volgut destacar a "grups de dones anònimes que, amb la seua dedicació i amb la seua vida, continuen exercint un paper molt rellevant en la societat valenciana". És el cas de Dones del Tèxtil, Dones de l'Horta i Treballadores de la Ceràmica.

També et pot interessar