La presència de nòmades digitals es dispara a València
Aquest fenomen ha obert un important filó en el coworking i el mercat immobiliari
La gent que treballa en línia des de qualsevol part del món, coneguts com a nòmades digitals, s'ha disparat a València després de la pandèmia. Un nombre creixent d'empreses estrangeres se sumen a aquesta tendència perquè ací els seus treballadors són més productius.
"Les empreses saben que, si cuiden els seus treballadors, seran més productius i més feliços". Així ho expressa Jaime Villalonga, responsable de comunicació d'un espai coworking al barri de Russafa que té entre els seus usuaris una vintena de nacionalitats diferents.
Segons explica a À Punt Notícies, la meitat dels seus clients són nòmades digitals, la majoria estrangers, que han triplicat la seua presència des del 2019. Ara, seguint aquesta tendència, s'hi sumen les empreses estrangeres.
El fenomen dels nòmades digitals té una derivada immobiliària que confirma el cas de Jennifer Fernández: "Es tracta d’arribar i no començar de zero, integrar-te directament en una comunitat, fer amics i plans".
Per a fer front a aquesta demanda, es proposen paquets que inclouen un espai de treball i l'allotjament per a estades temporals. Es tracta del coliving. Maira Enguer, encarregada d’una empresa que ofereix aquests serveis, comenta que els clients volen "provar un o dos mesos per a veure si els agrada la ciutat" abans de mudar-s’hi.
D’altra banda, els agents immobiliaris, com Esther Pérez, veuen una oportunitat per als llogaters, ja que "sol tractar-se de bons perfils d’inquilins, amb molt bones nòmines". Al Cabanyal, un dels barris més sol·licitats pels nòmades digitals, els preus mensuals per persona voregen ara els 750 euros.