A presó el detingut per l'assassinat del canonge de la catedral de València

El jove està investigat per un delicte d'homicidi i també per un altre d'estafa

El servei funerari trasllada el cadàver del canonge a l'Institut de Medicina Legal de València
El servei funerari trasllada el cadàver del canonge a l'Institut de Medicina Legal de València / À Punt NTC
27 de gener 2024 - 20:00

El titular del jutjat d'instrucció número 3 de València, en funcions de guàrdia, ha decretat aquest dissabte l'ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança del jove detingut per l'assassinat del canonge emèrit de la catedral de València, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en un comunicat.

El detingut està investigat en una causa oberta, inicialment i sense perjudici d'ulterior qualificació, per un delicte d'homicidi i també per un altre d'estafa.

Tant el Ministeri Fiscal, com l'acusació particular, que exerceix l'Arquebisbat, han sol·licitat l'ingrés en presó "per la gravetat dels fets, les proves que obren en les actuacions i el risc de fugida, atesa la situació irregular del detingut", segons ha informat el Ministeri Públic.

El cadàver d'Alfonso López Benito, de huitanta anys, el va trobar aquest dimarts al seu domicili al carrer Avellanes de València el porter de l'edifici, al qual va alertar un amic de la víctima, que no podia contactar amb ell. Les primeres hipòtesis apunten a una mort per asfíxia, segons els resultats preliminars de l'autòpsia.

El veïnat i l'entorn de la víctima van informar els investigadors de la presència intermitent de joves a cal religiós, una dada que va facilitar la identificació del sospitós, a qui van detindre aquest dimecres. Les entrades i eixides al pis, que el canonge justificava en la voluntat d'ajudar persones aparentment en situació vulnerable, havien generat protestes entre el veïnat després de diversos aldarulls. Les queixes van arribar a l'Arquebisbat, que va donar-li un toc d'atenció.

També et pot interessar

stats