Presó provisional per al detingut per matar la dona a Castelló de la Plana

L'home, que va confessar el crim als Mossos d'Esquadra, tenia antecedents per maltractaments

Minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, este dimecres
Minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, este dimecres / Andreu Esteban (EFE)

El jutjat de violència sobre la dona número 4 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha decretat este dimecres presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home detingut a Barcelona després de confessar haver matat la dona a Castelló de la Plana.

En un pronunciament, consultat per Europa Press, han explicat que la causa està oberta per un delicte d'homicidi/assassinat. A l'arrestat, que té antecedents per maltractament, l'han conduït fins als jutjats al voltant de les 9:30 hores des dels calabossos de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Les Corts.

La notícia d'este nou crim masclista va esclatar dilluns a la nit, quan trobaren el cadàver de la dona assassinada en el seu domicili al carrer del Penyagolosa de Castelló de la Plana. La víctima s'anomenava Lorena, tenia 46 anys i deixa orfes dos fills, una jove de 24 anys i un menor de 14. S'ha convertit en la sexta víctima mortal d'enguany per violència de gènere a la Comunitat Valenciana, la primera a la província de Castelló i la que fa 33 en tot Espanya. Este dimecres, diverses institucions al llarg de tot el territori han guardat minuts de silenci en condemna per l'assassinat.

L'endemà de l'aparició del cos sense vida de Lorena, dimarts, l'assassí confés va entregar-se en una comissaria de la policia autonòmica a Barcelona. La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha informat que la víctima ja va estar en el sistema VioGén d'assistència a les víctimes de la violència masclista fins a febrer del 2023, quan van decaure les mesures judicials i de protecció. El detingut acumulava tres condemnes per delictes d'amenaces, maltractaments i trencament de l'orde d'allunyament respecte de la parella, dictades per un jutjat de violència sobre la dona i un jutjat penal entre agost del 2021 i març del 2022.

També et pot interessar

stats