El pressupost de la JCF de València creixerà un 10% el 2025 fins als 3,7 milions

Ballester afirma que serà el “major de la història” i destaca l’increment en la quantia dels premis, entre altres

Montatge de la Falla Convent-Jerusalem de les falles de 2024
Imatge d'arxiu del montatge de la Falla Convent-Jerusalem de les falles de 2024 / Rober Solsona (Europa Press)

La Junta Central Fallera (JCF) de València té previst aprovar este dimarts els comptes del 2025, que disposen d'un pressupost de 3,7 milions d'euros, “el major de la història”, segons ha avançat el president de la JCF i regidor de Falles de l'Ajuntament de València, Santiago Ballester.

El polític ha destacat l'increment en la quantia dels premis, la millora dels sistemes informàtics i la dotació de personal economista.

Ballester ha defés que “l’aposta decidida de l'Ajuntament de València” per la festa de major impacte econòmic d'Espanya ha possibilitat un increment de 412.080,73 euros en l'aportació municipal a la festa, fet que suposa un increment del 14% respecte a l’any anterior.

El Consell Rector de la JCF, compost per representants dels quatre grups polítics que conformen la corporació, aprovarà en el mateix acord les bases d'execució del pressupost per al 2025, a més de la plantilla i la relació de llocs de treball per a l'any vinent.

Respecte al capítol de despeses, el regidor ha destacat l'augment de 65.000 euros per a tots els premis i guardons que atorga la Junta Central Fallera, especialment els destinats a les Falles.

Al mateix temps, s'ha previst un increment de 65.000 euros en la inversió en aplicacions informàtiques per a “millorar i professionalitzar” el sistema informàtic de la JCF, ha declarat Ballester.

La partida de personal s'augmenta en quasi 40.000 euros per a dotar pressupostàriament la incorporació de personal economista en la gestió diària de l'organisme autònom municipal.

Després que la Junta Central Fallera haja donat el vistiplau al pressupost del 2025, serà el ple de l'Ajuntament de València el que l'aprove definitivament, de conformitat amb el que es disposa en l'article 168 del text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat per Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març.

Compromís adverteix de retallades en els patrocinis

El regidor de Compromís Pere Fuset ha assenyalat que amb estos pressupostos, el PP reconeix el seu fracàs en patrocinis i necessitarà quasi mig milió d'euros més d'aportacions municipals “per a quadrar uns comptes condicionats pel nou sou de 70.000 euros a un dels seus directius”.

Recorda que el seu partit ja va avisar que el pressupost del 2024 era “irreal” i alerten que la previsió de patrocinis per al 2025 disminueix fins als 200.000 euros; xifra que, afirma, continua sent “molt més de l'efectivament recaptat enguany”, ha afegit.

També et pot interessar

stats