Primavera al gener: Morella supera el rècord amb 22,2 °C i Xelva registra 27,7 °C

La Comunitat Valenciana arribarà aquest dijous al pic del tercer episodi de calor des de l’inici de l’any

Tres joves prenen el bany a la platja / Biel Aliño (Efe)

Les previsions s’han complit abans d’hora i diversos municipis valencians ja han superat el rècord de temperatures del mes de gener. En el cor de l’hivern, la Comunitat Valenciana ha encetat aquest dimecres un nou episodi càlid fora de temporada, el tercer des que va començar el 2024, que s'espera que arribe al seu pic dijous. 

El cas més destacat ha sigut el de Morella (Ports) que, per primera vegada des que hi ha registres, ha superat els 22 °C al gener. En concret, la màxima ha sigut de 22,2 °C i supera els 21,5 °C de l'1 de gener de 2022, la temperatura més alta registrada en els cent anys d’història de l’observatori del municipi.

També Xelva, amb una màxima de 27,7 °C, ha superat el rècord del 2 de gener de 2022, quan se'n van registrar 26,6. D'aquesta localitat dels Serrans hi ha dades contínues des de 1983.

Pel que fa a la població valenciana de Montserrat (Ribera Alta), on Dani Millán fa vint anys que registra les observacions meteorològiques, s'han acostat hui als 27 °C, amb la qual cosa se supera el rècord de temperatura màxima de gener, els 25,1 °C registrats el 21 de gener de 2018. En concret, 26,8 °C ha sigut la màxima d’aquest dimecres, segons informa aquest observador.

Des de l’Agència Estatal de Meteorologia apunten que és possible que dijous se superen els rècords de hui. Pel que fa a València i el seu aeroport, apunten que no seria sorprenent si també se supera dijous el rècord de temperatura màxima del mes de gener, que està en 26,6 i 26,2 graus, respectivament. 

Així mateix, les veus expertes consideren “probable” que la temperatura mitjana de gener presentarà una anomalia pròxima a +3 °C en relació amb la mitjana. Això vol dir que gener serà un mes "extremadament càlid i el més càlid des que hi ha registres". Aemet afig que, d'acord amb la previsió, la temperatura mitjana del dijous equivaldrà a la d'un dia normal de la primera desena de maig.

També et pot interessar

stats