La princesa Elionor jura bandera a Saragossa

El pròxim 31 d’octubre la primogènita dels reis complirà la majoria d’edat i jurarà la Carta Magna

Moment en què la princesa Leonor jura la bandera
Moment en què la princesa Elionor jura bandera / Europa Press

La princesa Elionor ha jurat bandera aquest dissabte en l'Acadèmia General Militar de Saragossa al costat dels 410 cadets de nou ingrés i davant la presència del rei Felip VI i la reina Letícia. La futura capitana general de les Forces Armades, que va iniciar el passat 17 d'agost la seua formació militar, s’ha compromés a defensar Espanya, encara a costa de la pròpia vida.

A continuació, ha començat la desfilada davant la bandera, en la qual, per la seua condició de futura reina d'Espanya i comandament suprem de les Forces Armades, ha sigut la primera a dirigir-se a la bandera.

El jurament de la bandera, considerat un dels moments més rellevants en la carrera d'un militar, s'ha celebrat una vegada completada la fase inicial d'instrucció com a combatent de la filla major dels reis.

Durant l'acte, el rei ha reivindicat la Constitució "com la màxima expressió de la nostra unió" i ha recordat a la filla que "el compromís que ha assumit comporta la responsabilitat més gran amb Espanya" i que la Corona "simbolitza la seua unitat i permanència".

Entre les autoritats que han sigut presents en la cerimònia, han estat la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles; el Cap de l'Estat Major de la Defensa, l'almirall general Teodoro López Calderón; el president d'Aragó, Jorge Azcón, i l'alcaldessa de Saragossa, Natalia Chueca.

A més, el pròxim 31 d'octubre la Princesa d'Astúries tindrà un altre acte important en el seu calendari, ja que assoleix la majoria d'edat i, tal com fixa la Constitució, jurarà la Carta Magna davant de les Corts en una sessió solemne al Congrés a la qual només acudiran els Reis i la infanta Sofia.

També et pot interessar

stats