La quinta part dels desplaçaments de Setmana Santa passaran per les carreteres valencianes

Determinats trams de l'A-3, l'AP-7 i l'N-332, així com els accessos a municipis de la Safor o la Ribera Baixa es presenten com els més conflictius. S'hi esperen 5,5 milions de moviments

L'autovia A-3, que uneix Madrid amb la Comunitat Valenciana, serà una de les que més afluència de trànsit rebrà aquests dies
L'autovia A-3, que uneix Madrid amb la Comunitat Valenciana, serà una de les que més afluència de trànsit rebrà aquests dies / Alberto Ortega (Europa Press)

Els confrares no seran els únics que aniran en processó, a marxa lenta, des d’aquesta vesprada. El tràfic que s’espera a les carreteres valencianes per l’operació eixida de la Setmana Santa fa preveure un ritme lent de la circulació en moltes vies, com l'A-3, l'AP-7 i l'N-332, sobretot a partir de les 15 hores.

La segona fase de l’operació especial de trànsit de Setmana Santa preveu 5,55 milions de desplaçaments a les carreteres valencianes, tant pel que fa als de llarg recorregut com als interns, segons les previsions de la DGT. S’estima que el 20% dels desplaçaments de llarg recorregut d’Espanya passaran pel nostre territori. Aquesta estimació suposa un lleuger augment del 2,5% respecte a la Setmana Santa anterior.

La Direcció General de Trànsit preveu un increment dels desplaçaments al conjunt d’Espanya i la Comunitat Valenciana i Catalunya són dues de les zones que més trànsit rebran, segons les previsions de la Direcció General de Trànsit (DGT).

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, apel·la a la responsabilitat individual perquè aquesta segona fase de trànsit per Setmana Santa acabe com la primera, sense accidents mortals. La primera part, amb més de 2,3 milions de desplaçaments en les carreteres valencianes, es va saldar amb una disminució de la sinistralitat del 100% en comparació a l'any passat, com ha remarcat Bernabé.

No va passar el mateix al conjunt d'Espanya, on en la primera fase es van comptabilitzar 14 morts, més de la meitat dels registrats tota la Setmana Santa de l’any passat. No obstant això, Bernabé ha lamentat que el primer dia de la segona fase ha arrancat amb un accident mortal al Pilar de la Foradada (Baix Segura) amb un mort i huit ferits després d'eixir-se’n una furgoneta de la carretera.

Quins són els punts conflictius?

Alguns dels punts conflictius a les carreteres valencianes per l’acumulació de trànsit són l'A-3, a l'altura de Requena i Quart de Poblet, la confluència entre l'AP-7 i l'A-3 en el bypass de València, les connexions entre l'A-7 i l'N-332 al final de la variant de Gandia, les travessies de Bellreguard, l'entrada a Tavernes de la Valldigna o la rotonda d'entrada a Cullera.

El bon oratge, el fet de tractar-se de la primera Setmana Santa sense restriccions després de la pandèmia i les segones residències que concentra la Comunitat Valenciana faran que les vies valencianes acumulen un bon volum de trànsit. La DGT preveu que diàriament hi haja 1,5 milions de desplaçaments al conjunt d'Espanya, dels quals el nostre territori assumirà un bon volum.

La DGT traurà a les carreteres tots els mitjans dels quals disposa per a vigilar l’estat del trànsit, entre els quals s'inclouen els radars fixos i mòbils de control de velocitat, helicòpters i drons, a més de càmeres i vehicles camuflats per a controlar l'ús del mòbil i del cinturó de seguretat. Tots aquests mitjans donaran suport als agents que es distribuiran per les carreteres.

Tornada escalonada

Pel que fa a la tornada de l'operació especial de Setmana Santa, diumenge serà una jornada d’afluència a les carreteres valencianes perquè començarà la tornada cap a unes altres autonomies on dilluns ja és laborable. L’endemà, dilluns, també es preveuen d’embossaments a les grans vies, donat que serà l’últim dia festiu a la Comunitat Valenciana i a comunitats com ara Catalunya, les Balears, Navarra, el País Basc i La Rioja. 

També et pot interessar

stats