Prohibida la venda de gossos, gats i furons en botigues des d'este diumenge

Incomplir esta llei implica una sanció que arriba a 200.000 euros. Només criadors registrats estan facultats per a vendre estos animals mitjançant un contracte escrit de compravenda

Cadells de gos en una gàbia
Cadells de gos en una gàbia / Savicic (Shutterstock)

La venda de gossos, gats i furons a les tendes d'Espanya està prohibida des d'este diumenge, i dur a terme esta activitat implica una sanció, l'import de la qual oscil·la de 50.001 a 200.000 euros.

Així ho estableix la llei de protecció dels drets i el benestar dels animals, publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat el 29 de març del 2023, el gros de la qual va entrar en vigor sis mesos després, és a dir, el 29 de setembre de l'any passat.

La norma indica que les botigues on es comercialitzen gossos, gats i furons disposaran d'un termini de dotze mesos després d'entrar en vigor esta llei per a acabar l'activitat de venda d'estes espècies. Un termini que finalitza el 29 de setembre.

Per tant, a partir d'este diumenge només criadors degudament registrats estan facultats per a vendre gossos, gats i furons, i poden fer-ho mitjançant un contracte escrit de compravenda i entregar els animals en "bon estat sanitari i amb els tractaments obligatoris per edat i espècie".

Els gossos i gats hauran de tindre un mínim de dos mesos

Les vendes hauran de comunicar-se al Registre d'Animals de Companyia en el termini de tres dies hàbils posteriors. Els gossos i gats hauran de tindre un mínim de dos mesos en el moment de la venda, si es fa des del nucli zoològic declarat com el seu lloc de naixement.

També et pot interessar

stats