El projecte Dones de Ciència de la Politècnica i Les Naus, premi Prismas de Divulgació
El jurat ha concedit el guardó "per visibilitzar científiques contemporànies en un projecte d'ampli abast que combina art i ciència amb la participació de la ciutadania"
El projecte Dones de Ciència de la Universitat Politècnica de València i el centre d'innovació Les Naus de l'Ajuntament de València ha sigut guardonat amb un dels premis Prismas Casa de les Ciències a la Divulgació 2022.
En concret, ha sigut distingit amb el premi al millor projecte singular "per visibilitzar científiques contemporànies en un projecte d'ampli abast que combina art i ciència amb la participació de la ciutadania".
Es tracta dels premis més prestigiosos d'Espanya en el camp de la divulgació i cultura científica. Promoguts pels Museus Científics de la Corunya, l'objectiu cada any és premiar la difusió de la cultura científica i també fer costat a professionals que treballen en aquest camp.
"Aquest premi és un gran reconeixement a tot l'equip de la nostra universitat i de Les Naus que porta avant aquest projecte. I un esperó per a continuar treballant per a aconseguir els propòsits que ens plantegem amb ell", segons destaca José E. Capella, rector de la Universitat Politècnica de València.
Uns propòsits que són contribuir a augmentar la visibilització de la dona científica, lluitar contra la bretxa de gènere a l'àmbit de les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) i fomentar vocacions científiques, amb un binomi amb tant potencial com és el d'art i ciència.
El projecte Dones de Ciència està contribuint des de fa tres anys a visibilitzar i homenatjar grans dones de referència nacional i internacional en els respectius camps d'investigació, a través de la mirada de grans dones també de la pintura mural.
El projecte va començar el febrer del 2019 amb un mural en homenatge a Margarita Salas. I hui en són ja 30, la qual cosa conforma un dels majors museus a l'aire lliure de pintura mural urbana del país.