Les protectores d'animals recorden que no es poden regalar gossos i gats com si foren joguets

El 2022, al voltant de 500 gossos al dia foren abandonats a Espanya

Un dels gossos que han participat en la desfilada d'aquest diumenge / À Punt NTC

"Segons l'últim informe que tenim l'any passat, a Espanya les protectores van rescatar un total de 170.000 gossos abandonats: això ens donaria una mitjana de 500 gossos abandonats al dia en tot el país". Amb aquestes impactants declaracions ens explica Pepa Crespo, de la Fundació Bioparc, el drama que viuen molts animals a l'estat espanyol.

Aquests números els ha donat durant la desfilada de gossos abandonats celebrada aquest diumenge a València, que des de fa 23 anys organitza conjuntament la Fundació Bioparc i la protectora d'animals AUPA. Crespo conta que amb aquests esdeveniments volen, d'una banda, enviar un missatge de denúncia de l'abandó animal, i d'una altra, recordar-ho especialment en estes dates: "de cara a Nadal encara és necessari fer entendre a la població que no es poden regalar animals com si foren joguets".

El presentador i escriptor valencià Màxim Huerta, que ha conduït la desfilada, també s'ha mostrat taxatiu: "Mai hem de comprar un gos, sempre hem d'adoptar. Però a més, hem de pensar que és per a sempre, que serà sempre part de la teua família." I afig que els gossos i els gats no són un regal que venen en una caixeta, sinó éssers vius que hem de cuidar, voler i protegir,

Des de la protectora AUPA, Daniela Pinon explica que en aquests moments hi ha un total de 62 gossos en l'associació que busquen família i parla de l'estat en què troben: "els gossos abandonats pateixen un estrés molt gran per l'experiència traumàtica que han viscut, però no són gossos de segona, són gossos que s'adapten a qualsevol tipus de circumstància i a qualsevol família".

Finalment, la tradicional desfilada ha aconseguit una nova llar per a 14 dels 27 gossos que hi participaven i que han sigut víctimes de maltractament. Però encara queden molts gossos que esperen el moment de trobar una família d'adopció, perquè ells només demanen un regal per Nadal: trobar una llar en la qual sentir-se estimats.

També et pot interessar

stats