Puente obri la porta a restablir dilluns la normalitat ferroviària, mentre l’oposició li demana exercir les responsabilitats

El ministre de Transports atribueix el caos en el transport de trens a la cadena d’incidents originats a Madrid dissabte i apel·la a la investigació dels fets

Dos viatgeres miren el panell de l'estació Joaquím Sorolla de València, on s'advertia dels retards i cancel·lacions dels trens d'alta velocitat
Dos viatgeres miren el panell de l'estació Joaquím Sorolla de València, on s'advertia dels retards i cancel·lacions dels trens d'alta velocitat / Kai Försterling (Efe)

El nou incident en el transport ferroviari, ocasionat pel descarrilament d’un tren d’alta velocitat en un túnel de Madrid dissabte, també ha arribat al terreny polític. Mentrestant des del ministeri de Transports el seu titular, Óscar Puente, atribuïa el caos ferroviari, que ha afectat vora 17.000 persones entre dissabte i diumenge, als dos incidents de dissabte –un descarrilament i un intent de suïcidi—, des de l’oposició, el PP l’acusava de no assumir les responsabilitats del seu càrrec perquè el seu temps l’ocupa defensant Pedro Sánchez.

Contràriament al que ha afirmat el responsable de Negocis i Operacions de Renfe, qui manifestava que segurament dilluns continuaran les cancel·lacions i els retards de trens d’alta velocitat amb origen o destinació a Madrid, el ministre de Transports, Óscar Puente, apuntava que dilluns podria recuperar-se l’operativa “amb normalitat”. Afegia que este diumenge s’estava treballant a solucionar el problema del túnel, on continua el tren descarrilat. “Sembla que pot resoldre’s abans del que estava previst”, sentenciava.

No obstant això, Puente atribuïa les cancel·lacions i els retards al cúmul d’incidències viscudes a Madrid la vesprada de dissabte. Apuntava, a més, la necessitat d’investigar les causes del descarrilament: “No és normal que un tren es desprenga anant als tallers i acabe contra una paret del túnel”.

L'oposició demana responsabilitats i dimissions

Des del PP, Carmen Fúnez, vicesecretària d’organització territorial del PP, convidava el ministre de Transports a exercir com a tal: “El ministre no ha exercit ni un sol minut del seu temps com a ministre del ram, perquè tot el seu temps li ho ha dedicat a defensar a Sánchez, insultant diàriament a tots els espanyols”, exposava.

Per la seua banda, Santiago Abascal, president de Vox, anava més enllà en demanar la dimissió de tot el govern espanyol: “No demanem la dimissió de Marlaska o Puente, demanem la dimissió de tot el govern, que està arruïnant els espanyols, els ha traït, els ha mentit en les eleccions i està disposat a qualsevol cosa per a quedar-se en el poder”, manifestava. 

També et pot interessar

stats