El punt violeta del Medusa oferirà detectors de submissió química gratis

La ferramenta s'ha desenvolupat enguany en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València

Punts Violeta Festival Medusa

La Generalitat està present en el Medusa Sunbeach Festival, que se celebra este cap de setmana a Cullera, amb un punt violeta per a "garantir la seguretat davant de possibles delictes sexuals". En esta instal·lació es faran proves, de manera gratuïta, per a detectar drogues de submissió mitjançant un nou sensor desenvolupat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV).

La Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge té habilitat, fins diumenge que ve, 11 d'agost, un punt violeta en el recinte amb l'objectiu de "garantir espais lliures de comportaments i agressions sexistes i contribuir perquè els festivals siguen zones d'oci per a gaudir-los en llibertat i total seguretat". Estarà atés per personal especialitzat que compta amb l'assessorament i el suport dels Centres Dona 24h autonòmics on informen, prevenen i atenen possibles agressions sexuals, a més de difondre valors com els drets de la dona.

L'objectiu és conscienciar la ciutadania de les situacions de violència que poden patir les dones, en concret durant la celebració de festes i també en els festivals de música en els quals es concentra, de manera multitudinària, la gent jove. Enguany, es posa a la disposició dels assistents el nou sensor químic per a identificar drogues de submissió, una eina més amb què la Vicepresidència de la Generalitat vol contribuir en la lluita contra la violència de sexual.

Protocol contra violacions

Esta iniciativa s'emmarca en la campanya empresa des d'Igualtat per a previndre i combatre delictes sexuals, que inclou també mesures com el "protocol d'actuació contra les violències sexuals en espais d'oci de la Comunitat Valenciana o el telèfon d'atenció 900 22 00 22, posat en marxa el mes de març passat", recorda l'administració autonòmica en un comunicat. A això se suma que han posat a disposició dels ajuntaments punts violeta d'ajuda i atenció a les víctimes, presents en este moment en més de 80 municipis, i que la Generalitat ha oferit per primera vegada a tots els consistoris.

A més, la Vicepresidència té previst posar en marxa, abans que finalitze l'any, tres nous centres d'atenció integral 24 hores per a víctimes d'agressió sexual a Alacant, Castelló de la Plana i València. L'objectiu és reforçar la lluita contra esta classe de delictes i aconseguir un territori lliure d'agressions, on les persones joves gaudisquen de les festes sense perill.

També et pot interessar

stats