Ja pots consultar la nota de la PAU: un 98,32% de l’alumnat valencià supera les proves

Les universitats públiques valencianes i els centres adscrits obrin el període d'admissió el 17 de juny

En total, més de 24.000 valencias i valencianes es van presentar a la convocatòria ordinària de la PAU
En total, més de 24.000 valencians i valencianes es van presentar a la convocatòria ordinària de la PAU / Emetrio Suárez (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de juny 2024 - 11:42 Actualitzat: 17 de juny 2024 - 09:17

Un 98,32% de l’alumnat valencià que es va presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU) en convocatòria ordinària, els dies 4, 5 i 6 de juny, ha superat els exàmens. Es tracta del percentatge d'aprovats més alt des de la implantació de la prova, supera en 0,17 punts percentuals el que es va assolir en la convocatòria passada, que es va situar en un 98,15%. La xifra suposa que, en total, de les 24.148 persones que van fer les proves, 23.742 han resultat aptes.

Des de les 13:00 h d'este divendres, la Generalitat ha habilitat el sistema de consulta de les notes de la PAU, al qual es pot accedir a través de l'enllaç adjunt a continuació. Per a entrar-hi, cal fer clic en l'enllaç de baix i introduir l'usuari i la contrasenya proporcionats per l'administració autonòmica. En cas d’oblit, dins del mateix portal es poden consultar també les instruccions per a recuperar les claus d’accés. 

Els alumnes podran sol·licitar la revisió dels exàmens els dies 17, 18 i 19 de juny fins a les 14:00 hores. Per part seua, la comissió gestora farà la resolució de les correccions el 21 de juny. Es podrà sol·licitar veure els exàmens el 25 i 26 de juny a les províncies de València i Castelló i el 26 i 27 de juny a la d'Alacant.

Els dies 2, 3 i 4 de juliol tindran lloc els exàmens de la convocatòria extraordinària d'enguany. S'hi poden presentar els estudiants que hagen suspés l'ordinària o que vulguen millorar la nota, els que no hagen fet la inscripció a temps o els que no tenien la titulació requerida en la data de la convocatòria ordinària. Les notes estaran disponibles a partir del 9 de juliol a les 17:00 hores.

Una alumna de Canals trau la millor nota de la Comunitat Valenciana en la PAU

Amb un 9,87 sobre 10, una alumna de l'institut Francesc Gil de Canals (Costera) ha tret la millor nota de tota la Comunitat Valenciana en la fase obligatòria de les proves d'accés a la universitat.

La millor nota d'entre tot l'alumnat examinat a la Universitat Miguel Hernández (UHM) d'Elx correspon a un alumne de l'IES Gabriel Miró d'Oriola (Baix Segura), amb un 9,82 sobre 10. En la Jaume I (UJI) la millor nota és per a una alumna de l'IES Miralcamp de Vila-real (Plana Baixa) que ha obtingut un 9,81. En la Universitat d'Alacant (UA) la nota més alta ha sigut d'una alumna de l'IES Miguel Hernández d'Alacant que ha aconseguit un 9,81 i el millor resultat a la Universitat de València (UV) ha sigut per a un alumne de l'IES Miguel Ballesteros Viana d'Utiel amb un 9,80.

Si mirem les notes mitjanes de l'alumnat de cada centre educatiu, la més alta correspon al Seminari Diocesà d'Oriola, que es va examinar a la UHM.

Baixa lleugerament la nota mitjana a la Comunitat Valenciana

La nota mitjana de l'alumnat a casa nostra se situa en un 6,74 sobre 10 en la fase obligatòria, enfront del 6,78 del curs passat. Com en convocatòries passades, és lleugerament més elevada en dones (6,75) que en homes (6,73).

Quant als resultats per universitats, la mitjana més alta l'ha assolit l'alumnat de la Miguel Hernández d'Elx, amb un 6,87, seguida de la Universitat de València (6,75), la Universitat Jaume I (6,72), la Universitat d'Alacant (6,69) i la Universitat Politècnica de València (6,68).

Pel que fa als percentatges d'aprovats, encapçala la llista la UV (98,91%), seguida per l'UJI (98,58%), la UPV (98,37%), la UMH (98,23%) i la UA (97,50%).

Com es calcula la qualificació d'accés a la universitat?

No totes les matèries valen el mateix, i la puntuació es calcula ponderant en un 60% la mitjana (sense tindre en compte la nota de Religió) obtinguda en 1r i 2n de batxillerat i en un 40% la qualificació de la part obligatòria de les PAU. Per a poder accedir a la universitat, esta nota mitjana ha de ser igual o superior a cinc punts.

S'hi pot accedir amb una matèria de la fase obligatòria suspesa sempre que la nota mitjana d’esta part siga igual o superior a quatre punts i la nota global d'accés siga igual o superior a cinc punts.

Calendari d'admissió

El període d'admissió per al curs 2024-2025 de les universitats públiques valencianes i els centres adscrits per a nous estudiants de primer any de grau durarà del 17 de juny al 5 de juliol a les 14:00 hores, tal com va publicar el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV). Haurà de fer la preinscripció l'estudiantat que s'haja presentat a la PAU del 2024 al juny o juliol; el que accedisca a través de la via per a majors de 25, 40 o 45 anys; l'estudiantat de cursos anteriors, l'alumnat titulat o el de cicles formatius. Tret de les persones que hagen fet les proves per a majors de 40 i 45 anys, l'alumnat podrà sol·licitar com a màxim vint titulacions.

Els resultats de l'adjudicació universitària es faran públics el dia 12 de juliol a partir de les 14:00 hores. En cas de voler presentar reclamacions hi ha tres dies hàbils: 15, 16 i 17 de juliol fins a les 14:00 hores. Els resultats definitius es faran públics el dia 19 de juliol del 2024.

També et pot interessar

stats