Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Quantes hores al dia dediquen els universitaris al telèfon mòbil?

Un estudi revela que l'estudiantat d'educació superior passa una mitjana de quatre hores i mitja de cara a l’aparell

Dues persones consulten el telèfon mòbil mentre caminen / À Punt NTC

Quantes hores al dia dediquen al telèfon mòbil? Creuen que hi estan enganxats? Tenen por de quedar-se sense dades, o sense bateria? Totes aquestes preguntes han estat formulades en un estudi fet a l’alumnat de díhuit universitats de tot Espanya, entre les quals està la d'Alacant. 

L'informe diu que de mitjana els joves passen quatre hores i mitja de cara al mòbil i que, en part, ha augmentat l'ús en la postpandèmia. Així i tot, molts d’ells, sis de cada deu, confessen que volen dependre menys de l'aparell. Però és difícil, si jutgem per les hores que li dediquen.

Nomofòbia

I tanta dependència fa que ens preguntem si els joves pateixen nomofòbia: la por irracional a quedar-se sense telèfon mòbil. El terme es va crear el 2009 al Regne Unit, i prové de l’expressió anglesa “No Mobile Phone”.

Rafael Molina, vicerector de la Universitat d'Alacant assegura que la pandèmia” ha suposat una oportunitat, però també una amenaça”, en referència a l’ús del telèfon mòbil, ja que molts dels joves els utilitzen excessivament o d’una manera poc ètica.

També et pot interessar