Quart de Poblet prohibeix els pisos turístics per unanimitat

L’equip de govern, que vol que la mesura siga definitiva, alerta que estos allotjaments provoquen “la gentrificació de la població"

Caixeta per a les claus a la porta d'un pis turístic en una imatge d'arxiu
Caixeta per a les claus a la porta d'un pis turístic en una imatge d'arxiu / À Punt

El ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet (Horta Sud) ha aprovat este dimarts i per unanimitat la proposta de l'equip de govern de modificar algunes normes urbanístiques del Pla General per a afavorir l'accés a la vivenda. Les principals mesures adoptades són eliminar les restriccions perquè els baixos comercials es puguen habilitar com a ús residencial i prohibir els apartaments en règim d'explotació hotelera, els anomenats pisos turístics.

Així, ja no es concediran noves llicències i les vivendes destinades al turisme no es veuran afectades. La intenció del govern és que siga una mesura definitiva. El consistori ha argumentat que este tipus d’allotjaments “provoca que hi haja menys vivendes destinades a lloguer de llarga estada i, les poques que queden, tenen uns preus inassequibles per a la majoria de la població”. 

Tot i que actualment el nombre de pisos turístics a Quart de Poblet és escàs, la decisió de València de paralitzar les llicències ha provocat que l'àrea metropolitana es convertisca en focus d'atracció d'este negoci.

L’equip de govern alerta que estos pisos provoquen "la gentrificació de la població". És a dir, l'expulsió dels veïns i veïnes dels nuclis històrics per no poder pagar uns preus que sí que poden pagar els turistes.

També et pot interessar

stats