Quatre anys i mig de presó a l'exdona del televisiu Mainat per intentar matar-lo

La sentència considera que Angela Dobrowolski va intentar assassinar-lo amb insulina i li va provocar una greu hipoglucèmia, però després es va penedir i va telefonar a urgències

Ángela Dobrowolski durant el juí
Angela Dobrowolski, durant el juí / Kike Rincón (Europa Press)

L'Audiència de Barcelona ha condemnat este dilluns a quatre anys i mig de presó a l'exdona del productor televisiu Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, en considerar que si bé va intentar assassinar-lo amb insulina el juny de 2020 i va provocar-li una greu hipoglucèmia, després es va penedir i va telefonar a urgències.

La sentència ha imposat a l'exdona, actualment en presó provisional per una altra causa oberta, quatre anys i sis mesos de presó per un delicte de lesions agreujades, en considerar el tribunal que amb la telefonada va voler revertir l'acció d'intentar matar-lo.

La sala reconeix que Dobrowolski va desistir d'intentar assassinar al seu llavors marit la matinada del 23 de juny del 2020, quan li va injectar insulina fent-li creure que es tractava d'un fàrmac aprimador que usava amb freqüència, després de descobrir que quedaria exclosa del testament en cas de divorci.

El productor televisiu i membre del grup Trinca, Josep Maria Mainat, i l'advocada Olga Tubau
El productor televisiu i membre del grup Trinca, Josep Maria Mainat, i l'advocada Olga Tubau / Kike Rincón (Europa Press)

Tant el ministeri públic com l'acusació particular exercida per Mainat, representada per la lletrada Olga Tubau, sol·licitaven tretze anys per un delicte d'intent d'assassinat, l'únic pel qual estava acusada després que el productor televisiu li perdonara la revelació de secrets.

La sentència, que reconeix a Dobrowolski l'agreujant de parentiu, imposa també la condemnada la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb Mainat durant huit anys i mig.

Una acció a causa de quedar exclosa del testament en cas de divorci

Encara que la processada no ha sigut condemnada per un delicte de revelació de secrets després que Mainat la perdonara durant el judici, el tribunal assenyala que va accedir de manera furtiva a l'herència del productor televisiu abans d'intentar matar-lo, quan va descobrir que quedaria exclosa del testament.

Encara que es pot recórrer contra la sentència en apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'acusació particular s'inclina per no fer-ho.

També et pot interessar

stats