Quatre anys de presó per al conductor begut i drogat que va matar dos operaris de carreteres a Sagunt

Triplicava la taxa màxima d’alcohol permesa i ja tenia tres condemnes prèvies, una per conducció temerària

El condemnat per haver acabat en la vida de dos treballadors de manteniment de carreteres, en una sessió del juí
El condemnat per acabar amb la vida de dos treballadors de manteniment de carreteres, en una sessió del juí / Europa Press

El conductor que va matar dos operaris de carreteres, de 23 i 46 anys, a l'autovia AP-7, a l'altura de Sagunt, en atropellar-los quan circulava begut i drogat l'octubre de 2022 ha acceptat complir quatre anys de presó. El processat, amb antecedents, estava en presó provisional des d’aleshores per esta causa.

Així s'ha acordat este dimarts en un juí de conformitat a la secció tercera de l'Audiència de València després de reconéixer l'acusat els fets. A més de la pena de presó, li retiraran durant sis anys el permís de conduir.

Els fets van passar el 19 d’octubre del 2022, cap a les deu i mitja de la nit, quan el processat conduïa per l'AP-7, en sentit València, a "gran velocitat, de manera erràtica i canviant contínuament de carril" després d'haver ingerit diverses begudes alcohòliques i consumit substàncies estupefaents, fets que "minvaven sensiblement" les seues facultats psicofísiques al volant. El processat ja havia sigut condemnat en tres ocasions, una de les quals, per conducció temerària.  

Inicialment, el condemnat va xocar amb l'espill retrovisor d'un camió, però no es va detindre, ni tampoc va minorar la marxa. De fet, circulava a 142 km/h, en una via limitada a 80 km/h, quan va col·lidir amb els cons que estaven col·locant els treballadors de manteniment de carreteres, en una zona d'obres senyalitzada i delimitada.

A continuació, va impactar amb la part posterior d'una furgoneta i va atropellar dos dels treballadors, que van morir en l'acte per les greus lesions ocasionades pel "brutal" atropellament.

Després del sinistre, al condemnat el van portar a l'Hospital de Sagunt per les lesions que presentava i en l'anàlisi de sang que se li va practicar va donar resultat positiu en cocaïna i una taxa d'alcohol d'1,62 grams per litre, més del triple del màxim permés, que és de 0,5 grams per litre.

Rebaixa de la pena

La pena finalment acceptada és inferior a la que demanava per a este conductor el fiscal, que requeria cinc anys de presó per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota la influència de begudes alcohòliques i substàncies tòxiques i dos delictes d'homicidi per imprudència i la retirada del permís de conduir durant huit anys.

La condemna que ha acceptat este dimarts no és la primera que assumeix el processat. Ja havia sigut condemnat el 2014 per un delicte de tràfic de drogues a tres anys i tres mesos de presó, a un altre any i sis mesos per conducció temerària el 2014 —amb la retirada del carnet per quatre anys— i a dos anys i sis mesos de presó més per un delicte de lesions el 2016.

També et pot interessar

stats