Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Quatre mesos de presó a una pacient que va agredir el metge per una recepta a Oriola

La pena queda en suspens durant dos anys amb la condició que la dona no torne a delinquir en aquest període

La dona tampoc podrà aproximar-se al metge a una distància inferior a 300 metres

La pacient que va agredir un metge de família en un centre de salut d'Oriola (Baix Segura) ha sigut condemnada a quatre mesos de presó i a una orde d'allunyament i prohibició de comunicació d'un any, segons una sentència ferma facilitada aquest dijous pel Col·legi de Metges d'Alacant (COMA), que va assistir jurídicament la víctima.

La pena de presó queda en suspens durant dos anys amb la condició que la dona, que ha sigut condemnada per un delicte d'atemptat, no torne a delinquir en aquest període de temps.

Segons la resolució judicial, dictada pel jutjat d'instrucció número 2 d'Oriola, els fets es remunten al passat 26 d'agost, quan la pacient va acudir al centre mèdic perquè se li tramitara una nova recepta perquè la que tenia era errònia.

Davant la negativa del facultatiu que la va atendre en aquell moment i que es trobava en l'exercici de les seues funcions, l'acusada "va entrar en un estat d'agressivitat, va començar a insultar el professional, i després li va llançar una pantalla de protecció i un tensiòmetre que no va arribar a impactar perquè es va cobrir amb la pantalla de protecció anterior", recull la sentència.

El metge agredit va denunciar els fets davant la Policia Nacional, es va posar en contacte amb el COMA, on va ser atés per l'assessoria jurídica, i es va celebrar un judici ràpid.

La pena inicial de sis mesos de presó per un delicte d'atemptat s'ha reduït a quatre mesos per conformitat de l'acusada, en acceptar les peticions del fiscal i de l'acusació particular exercida pel COMA.

La dona tampoc podrà aproximar-se al metge a una distància inferior a 300 metres al seu lloc de treball, domicili o qualsevol altre lloc freqüentat per l'especialista, ni mantindre cap mena de comunicació durant un període d'un any.

"Cal visibilitzar el problema i conscienciar la població i, fins i tot, els mateixos metges per a lluitar contra les agressions; no podem consentir que s'agredisca i que no hi haja cap conseqüència; cada agressió ha de reflectir-se en una denúncia”, ha manifestat el secretari general del COMA, José Manuel Peris.

Peris també ha instat els seus col·legues que es posen en contacte amb el col·legi si en alguna ocasió són objecte d'agressions. “Som ací per a protegir-los i defensar-los. Davant insults, amenaces i agressions, actuarem sense dubtar-ho. La tolerància sempre ha de ser zero”, ha remarcat.

També et pot interessar