Quatre detinguts a València per l'explotació sexual de dones colombianes

A les dones les obligaven a exercir la prostitució en un club les 24 hores i cada dia de la setmana, i es quedaven la meitat dels diners

Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu
Agents de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu / CNP

Agents de la Policia Nacional han detingut a València quatre persones, tres dones i un home, com a presumptes autores d'un delicte relatiu a la prostitució per explotar sexualment dones d'origen colombià en un club de la capital valenciana, a les quals obligaven a treballar les 24 hores i cada dia de la setmana.

La investigació policial es va iniciar al juliol i els agents van comprovar que les víctimes s'havien vist obligades a exercir la prostitució com a única via de subsistència per trobar-se en una situació de necessitat. Esta circumstància la van aprofitar els responsables del club per a explotar-les sexualment.

Les dones havien d'estar disponibles tot el dia per a atendre els clients i només cobraven la meitat dels diners obtinguts pels serveis. No obstant això, feia diversos mesos que no cobraven, ja que els investigats els deien que els justificants que imprimien després de cada servei s'havien extraviat i no li'ls podien abonar.

Així mateix, els responsables tenien alliçonades les víctimes i, en cas que es fera un control policial al club, elles havien de dir que havien signat un contracte de lloguer per les habitacions, i així eximir-se de la responsabilitat.

Finalment, els agents van detindre els sospitosos, tres dones i un home d'entre 34 i 54 anys, d'origen espanyol i colombià, com a presumptes autors d'un delicte relatiu a la prostitució.

Dos dels detinguts ja es trobaven complint condemna en règim obert al centre d'inserció social d'un centre penitenciari. Els altres arrestats, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

També et pot interessar

stats