Dotze atesos per inhalació de fum i tres hospitalitzats en l’incendi d’una vivenda a València

Els bombers confirmen que el focus de l'incendi ha sigut un patinet, situat en la vivenda més afectada pel foc

Les flames eixien de la vivenda incendiada a l'avinguda de França / Bombers Valencia
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 d'octubre 2024 - 08:27 Actualitzat: 03 d'octubre 2024 - 14:28

L’incendi d’una vivenda situada en un edifici de València, en el número 151 de l’avinguda de França, deixa este dijous al matí dotze persones ateses per inhalació de fum, de les quals, tres han sigut enviades a l’Hospital Clínic, segons han confirmat fonts del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) i de la Policia Local. Es tracta d'un xiquet d'11 anys; i una dona i un home, tots dos de 52 anys.

El foc s'ha declarat al tercer pis d'este immoble i ha obligat a desallotjar tot el veïnat. Vicente Roca, oficial dels Bombers de València, ha confirmat a À Punt que els primers indicis apunten que la causa de l'incendi ha sigut un patinet elèctric: "Hem parlat amb la família del pis afectat i ens han dit que havien tingut un problema en la bateria del patinet i a partir d'ací s'ha generalitzat l'incendi", exposava.

Les flames, que s’han registrat cap a les sis i mitja del matí, han fet que els residents de les vivendes es refugiaren als balcons, des d’on han demanat ajuda. El fet que el foc es produira durant la nit i que el fum s'estenguera, a través de l'escala, a unes altres vivendes, ha causat moments de pànic entre els residents de l'immoble.

Pel que fa als tres ferits, els han traslladat fins a l'Hospital Clínic de València. Poc abans de les 9:30 hores, els equips sanitaris (tres unitats del SAMU, tres unitats SVB i dos ambulàncies convencionals) s'han retirat del lloc del sinistre. Vicente Roca ha confirmat a À Punt que ja s'ha restablit el subministrament de gas i que es treballa en la ventilació de l'edifici perquè el veïnat puga tornar a casa.

Foc a Oliva

L'incendi de València no ha sigut l’únic que ha ocupat els bombers de matinada. Els de la Safor intenten sufocar les flames d’un altre incendi registrat en un local a Oliva. Quatre equips tracten d’apagar-les i eliminar el fum que ha generat. S’ha desallotjat l’edifici, segons informen des del Servei d’Emergències de l’112, com a mesura preventiva. No hi ha constància de ferits. 

Incendi a l'Avinguda de França de València
Incendi a l'Avinguda de França de València / À Punt NTC

També et pot interessar

stats