Queden en llibertat els cinc menors acusats de violar en grup una menor a Dolores

Sis mesos després dels fets i mentre arriba el juí, el jutge no prorroga l’internament i només els imposa una orde d’allunyament de la víctima de 200 metres

Una pancarta de rebuig a la violència masclista penjat a Dolores en una imatge d'arxiu
Una pancarta de rebuig a la violència masclista penjat a Dolores en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els cinc menors acusats de violar en grup una altra menor a Dolores, tots entre 15 i 17 anys, han quedat en llibertat sis mesos després dels fets. Després d’estar en diferents centres, ara estan de nou en llibertat perquè el jutge ha rebutjat una pròrroga de l'internament i només tenen una orde d’allunyament de la víctima. Les associacions feministes rebutgen la mesura perquè, segons asseguren, revictimitza la víctima.

L’acusació particular exercida per la víctima havia demanat prorrogar l’internament de tots els arrestats, però el jutge del jutjat de menors número 2 d'Alacant no ho ha considerat. Ni la Fiscalia ni l’advocat de tres dels cinc acusats havien sol·licitat la mesura.

“Feia sis mesos que estaven en un centre, acusats d’un delicte molt greu, quan totes les proves indicaven el contrari, que són innocents, per això hem demanat la llibertat i així ho ha decretat el jutjat de menors”, explicava José Luis Sánchez, advocat de tres dels cinc acusats.

L'internament dels cinc menors se substituirà ara per la prohibició d'aproximar-se a menys de 200 metres de la víctima, així com a comunicar-se amb ella. Per a les associacions feministes és una mesura totalment insuficient, sobretot tenint en compte que víctima i agressors viuen en un poble de poc més de 7.000 habitants i on és més que probable que es troben.

“Els 200 metres de mesura cautelar són irrisòries”, apuntava Obdulia Martínez, de l’organització feminista Themis. Argumentava que el poble és menut i, per tant, és probable que la víctima i els agressors es puguen trobar als carrers.

A parer seu, “el dret penal no ha de ser només punitiu, sinó que també ha d’enviar un missatge pedagògic, hem d’enviar un missatge a la societat perquè este tipus de delictes es rebutgen contundentment”, sentenciava.

El jutjat està a l'espera de rebre diversos informes pericials per a concloure la investigació i que se celebre el juí. 

També et pot interessar

stats