La radiació i la humitat van degradar el parc Gulliver i van provocar picors als xiquets i xiquetes
L'Ajuntament de València mantindrà el parc tancat fins que el rehabilite i espera que la licitació del projecte siga a la tardor
La radiació ultraviolada i la humitat van provocar la degradació dels materials del parc Gulliver de València, la qual cosa va causar l'aflorament de les fibres degradades en forma de fragments curts que, acumulats a la roba, van provocar les picors i erupcions en la pell dels usuaris dels tobogans. Així ho explica l'informe de l'auditoria externa que va encomanar l'Ajuntament de València el 5 de maig després de tancar les instal·lacions infantils arran de diverses queixes dels pares dels menuts, que havien anat al parc el dia de la inauguració després d'estar mesos tancat per la pandèmia.
El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat a conéixer aquest dijous les conclusions i ha anunciat que el parc seguirà clausurat fins que finalitze la rehabilitació integral, el projecte de la qual està en procés de redacció i podria licitar-se a la tardor. L'informe conclou que "probablement, la degradació s'ha produït per part de la radiació ultraviolada i de la humitat dels materials emprats en la instal·lació, que ha provocat un aflorament de fibres degradades en forma de fragments curts".
Campillo ha resumit que "la causa més probable d'aquest fenomen d'irritació cutània no va ser, com pensàvem al principi, per les reparacions fetes durant el tancament en el període d'estat d'alarma, sinó més aviat conseqüència de l'evolució mateixa de la figura, que ja té més de 30 anys i que necessita una reforma integral".