La “reclamada” via ciclopedestre de la CV-30 millorarà l'accés entre les pedanies de Benimàmet i Beniferri

Amb un cost de tres milions d'euros, dona resposta a una reivindicació històrica del veïnat d’estos barris

Acte de posada en marxa de la via ciclopeatonal
Acte de posada en marxa de la via ciclopeatonal / Europa Press

La nova connexió ciclopedestre entre les pedanies de Benimàmet i Beniferri que s’ha presentat este dimecres és una reivindicació “històrica” i “molt reclamada”. A més, millorarà l'accés entre els dos nuclis urbans i la seguretat viària mitjançant un itinerari d'un quilòmetre, que inclou una passarel·la i un pas inferior per a salvar l'autovia CV-30.

Així ho ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, i l'alcaldessa de València, María José Catalá, en l'acte de la posada en servei. Esta via uneix la pedania de Benimàmet, situada en el districte de Poblats de l'Oest, l'àrea comercial del parc Ademús i el campus de la Universitat Catòlica amb la resta de València.

En este sentit, Martínez Mus ha destacat l’“aposta” del Consell per a unir els 13.000 veïns de Benimàmet amb la resta de la ciutat i, d'esta manera, atendre “una reivindicació històrica”.

La via fa quasi un quilòmetre de llarg i discorre entre la rotonda del carrer Camp del Túria i el carrer Bernardo Prieto de Benimàmet. L’itinerari s’ha dissenyat amb un ample de cinc metres que diferencia el trànsit ciclista del de vianants i compta amb baranes de protecció, enjardinament i il·luminació.

D'altra banda, la passarel·la s'ha construït mitjançant una estructura metàl·lica de quatre trams i el principal és el central de 42 metres i mig i 44,5 tones que passa per damunt de l'autopista. 

La nova infraestructura, ha suposat una inversió de 3.140.477 euros a càrrec dels fons Next Generation de la Unió Europea, emmarcats en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que el conseller ha explicat que s'ha desenvolupat “tenint en compte totes les necessitats però també els condicionants”.

En el primer acte que l'alcaldessa de València realitza amb el nou conseller Martínez Mus, Catalá ha agraït a la Generalitat la seua col·laboració per a fer possible que la ciutat viva “un moment històric després de més de vint anys reclamat una connexió ciclopedestre Benimàmet-Beniferri”. També ha destacat que la passarel·la ha sigut fruit de l'acord i col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat.

També et pot interessar

stats