Recuperen 11.250 euros estafats a un ancià de Llíria amb inversions en criptomonedes

Els estafadors el van instar a instal·lar en el seu telèfon un programari que permetia el maneig del dispositiu per control remot i aconseguien el control total dels comptes bancaris de la víctima

Recuperen 11.250 euros estafats a un ancià de Llíria amb inversions en criptomonedes
Recuperen 11.250 euros estafats a un ancià de Llíria amb inversions en criptomonedes / Ministeri de l'Interior

La Guàrdia Civil de València ha aconseguit recuperar 11.250 euros dels 11.700 que li havien sostret del compte bancari a un veí de Llíria.

L'operació va començar després de la interposició d'una denúncia d'un veí de Llíria que afirmava que persones desconegudes el van contactar telefònicament perquè invertira en criptomonedes.

Els autors prèviament havien obtingut informació d'ell i saber, en el passat, havia tingut problemes amb l'agència tributària. Es van valdre tant d'aquesta dada com de l'avançada edat del perjudicat i van aconseguir convéncer-lo per a fer les inversions.

El van instar a instal·lar en el seu dispositiu un programari que permetia manejar-lo per control remot i aconseguiren tindre el control total dels comptes bancaris de la víctima.

Els investigadors de la Guàrdia Civil van detectar transferències no autoritzades per import d'11.700 euros que anaven a utilitzar-se per a comprar criptomonedes.

Gràcies a la rapidesa dels agents i a la col·laboració de l'entitat bancària es va aconseguir recuperar 11.250 euros que s'han retornat al compte bancari de l'ancià.

A conseqüència d'aquesta operació s'ha investigat a Madrid a un home de 30 anys procedent de Guinea Equatorial amb nacionalitat espanyola per un suposat delicte d'estafa bancària.

Les diligències s'han entregat en el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Llíria.

També et pot interessar

stats