Els Reis d'Orient omplin d'il·lusió la Comunitat Valenciana
Les cavalcades tornen a recórrer els carrers amb carrosses, espectacles i música, sense restriccions sanitàries
De nord a sud, la Comunitat Valenciana rep als Reis d'Orient, que visiten les ciutats i pobles abans de la nit més màgica de Nadal. Els diferents municipis celebren la seua cavalcada amb diferents actes i la presència dels tres Reis Mags. Enguany, la Cavalcada dels Reis se celebra sense restriccions sanitàries de cap mena a tot el territori per primera vegada des que va començar la pandèmia.
Castelló aposta per una cavalcada amb temàtica de fantasia
Com ja es tradició, els Reis han visitat primer Castelló de la Plana, on han desembarcat des del port en la plaça de la Mar del Grau a les 11:00 hores. Després han fet una recepció, abans d’iniciar el recorregut en vehicles que els ha portat pel Grau i diferents barris de la ciutat. A les 16:00 hores han visitat la unitat pediàtrica de l'Hospital General. Per a la cavalcada de la vesprada, l’Ajuntament ha mantingut el nou recorregut realitzat l'any passat, per a recórrer els carrers més amples.
Enguany, la temàtica de la cavalcada de Castelló de la Plana està relacionada amb el bosc, els animals, els éssers encantats i té carrosses, espectacles, música i ball.
València presenta una cavalcada amb consciència mediambiental
La ciutat de València recupera l'itinerari d’abans de la pandèmia i el protocol habitual. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat al port de la ciutat dijous de vesprada, per a trobar-se amb les xiquetes i xiquets i repartir els regals.
En aquesta ocasió, la cavalcada se celebra sota el lema "Missió València Ciutat Neutra", ja que vol convertir-se en una urbs climàticament neutra. La temàtica defineix el caràcter i la teatralització de tot l'esdeveniment, amb missatges sobre la importància d'apostar per hàbits i actituds de respecte al medi ambient i per usos de consum sostenibles i responsables.
A l'arribada a l'edifici consistorial, els Reis d'Orient es dirigiran a tots els xiquets i les xiquetes des del balcó principal. La desfilada té un recorregut d'1,9 quilòmetres i una duració aproximada d'hora i mitja.
La cavalcada d’Alacant fa 75 anys
Alacant ha celebrat el 75 aniversari de la tradicional cavalcada recuperant l'itinerari original, sense restriccions sanitàries. La comitiva ha estat formada per vora 1.500 persones, amb grups d'animació, ballets, bandes de música, integrants de les festes (Fogueres, Federació de Moros i Cristians, Setmana Santa, festes de barris i partides i tradicionals) i personal de les regidories i de l'organització. A més, 50 xiquets i xiquetes de diferents nacionalitats han interpretat fragments de la pel·lícula d'animació Madagascar. “La recuperarem en gran, com és el lema d'aquest Nadal a Alacant, ja que s'ha convertit en un referent d'il·lusió i màgia per als xiquets i xiquetes”, segons el regidor de Festes, Manuel Jiménez.
La cavalcada d'Alcoi, en directe en À Punt
Precisament durant la setmana de Reis, l'última de les vacances escolars, la televisió pública valenciana, À Punt, ha preparat una programació especial amb propostes per a grans i menuts, entre altres la retransmissió de la Cavalcada de Reis d'Alcoi, la més antiga d'Espanya.
A partir de les 18:00 hores del dijous, les càmeres d'À Punt s'han traslladat a Alcoi per a oferir en directe la Cavalcada de Reis de la localitat, que s'ha allargat fins a les 21:00 hores. La retransmissió està conduïda pels periodistes alcoians Ferran Cano i Reis Juan, amb tot el desplegament de mitjans tècnics de la televisió pública per a “acostar la màgia i la il·lusió” d’aquesta festa infantil amb “la mirada dels més xicotets”.