Renfe cancel·la 1.548 trens de mitjana, llarga distància i AVE per les pròximes vagues

Les aturades es faran els dies 24 i 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre, en l'inici del pont de la Constitució

Un AVE, en arxiu
Un AVE, en arxiu / Renfe

Renfe ha anunciat la cancel·lació de 1.548 trens de mitjana, llarga distància i AVE, als quals se n'afigen 990 de mercaderies, per les vagues convocades a tot el territori nacional, els dies 24 i 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre, coincidint aquests últims amb el pont de la Constitució.

D'acord amb la resolució de serveis mínims acordada pel Ministeri de Transports, en trens de rodalia es garanteix, en funció de diferents franges horàries, el 75% del servei actual, i en la resta del dia el 50%.

En trens de mitjana distància, el 65% dels serveis actuals, en els d'alta velocitat/llarga distància el 72% dels serveis actuals i en trens de Mercaderies un percentatge del 25% del servei programat.

En el cas dels trens de viatgers de mitjana distància, dels 3.160 trens afectats per les pròximes jornades de vaga en circularan en serveis mínims 2.063, una xifra que suposa el 65%.

A més, dels 1.636 trens de viatgers d'alta velocitat i llarga distància en circularan en serveis mínims 1.185, és a dir aproximadament el 72%.

Pel que respecta a les mercaderies, dels 1.326 trens afectats per les vagues n'hi haurà en circulació en serveis mínims 336 que, percentualment, suposa el 25%.

Les vagues convocades en Renfe estan promogudes pel Comité General del Grup Renfe i les organitzacions sindicals Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), CCOO, UGT, pel Sector Federal Ferroviari de la Confederació General del Treball (Sffcgt) i el Sindicat Ferroviari Intersindical (SF-I) en protesta pel traspàs de Rodalies a Catalunya.

A ells s'afig la vaga general convocada pel Sindicat Per a la Solidaritat dels Treballadors d'Espanya, el 24 de novembre.

També et pot interessar

stats