Renfe comença a tornar les fiances dels abonaments gratuïts del primer quadrimestre

Els títols es poden aconseguir en qualsevol moment durant el període de vigència registrant-se prèviament

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalia / Renfe

Renfe ha iniciat aquest dimarts la devolució de les fiances dels abonaments gratuïts adquirits en el primer quadrimestre de l'any per a desplaçaments en serveis de rodalia i mitjana distància pagats amb targeta. A qui haja utilitzat l'abonament gratuït en el primer quadrimestre de 2023, se li retornarà la fiança —deu euros per a Rodalia i vint per a Mitjana Distància— sempre que hagen complit les condicions. Als qui pagaren la fiança amb targeta, se'ls retornarà automàticament.

S'estima que totes les devolucions de les fiances pagades amb targeta es realitzaran en una setmana, ja que els diners es tornen automàticament. Qui no reba la devolució, pot presentar reclamació i serà atés en el servei postvenda.

Més de 100.000 abonaments

Els abonaments gratuïts per al segon quadrimestre es poden demanar en el web de Renfe des de l’1 d’abril d’enguany i durant tot el període de vigència del títol (31 d’agost). Fins ara, s’han expedit 116.000 abonaments gratuïts en el següent quadrimestre: 101.000 de Rodalia i 15.000 de Mitjana Distància.

Renfe ha reforçat els sistemes i els punts d'informació per a l'adquisició dels nous abonaments gratuïts, que pot fer-se durant tot el període de vigència del títol (fins al 31 d'agost).

Per a agilitzar la tramitació i evitar esperes innecessàries, els abonaments es poden adquirir a través de l'app de Rodalia Renfe i, en el cas dels abonaments de mitjana distància, a través del web de Renfe i canals de venda habituals, però cal registrar-se primer. 

També et pot interessar

stats