Renfe obri el termini per a adquirir els abonaments gratuïts de Rodalia i Mitjana Distància

Les persones usuàries hauran d’abonar una fiança, que es retornarà en el cas d’haver realitzat setze desplaçaments en quatre mesos

Tren Renfe de mitja distància
Tren Renfe de mitjana distància

Renfe obri el termini per sol·licitar els abonaments gratuïts de Rodalia i Mitjana Distància per a viatjar entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2023, que es podran adquirir des d’aquest dimarts, 1 d’agost i durant tot el període de vigència.

Per a fer la petició, la clientela haurà d’estar prèviament registrada i depositar una fiança de deu euros, en el cas de Rodalia, i de vint euros, per a cada servei de Mitjana Distància convencional. Els abonaments de Rodalia es poden adquirir a través de l’aplicació mòbil de Rodalia Renfe. En el cas dels abonaments de Mitjana Distància, a través de la web renfe.com i en els canals de venda habituals (estacions, màquines d’auto venda, etc.).

El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, una vegada es constate que s'ha complit la condició d'haver realitzat setze desplaçaments durant aquests quatre mesos. A més, es manté el descompte del 50% per als serveis ferroviaris Avant i a altres trajectes d'alta velocitat que han sigut declarats Obligació de Servei Públic (OSP), que funcionen amb les mateixes condicions que un Abonament Avant.

Als viatgers que hagen utilitzat l'abonament gratuït de Rodalies o Mitjana Distància en el primer quadrimestre de 2023, se'ls retornarà la fiança, sempre que hagen complit les condicions d'aquest. Als que hagen pagat la fiança amb targeta se'ls retornarà automàticament.

Abonament especial per als menors de 14 anys sense DNI

Per als xiquets menors de catorze anys sense DNI, s'ha creat un abonament recurrent per a serveis de mitjana distància, que podrà adquirir-se en renfe.com o per l'app de Renfe. El pare, la mare o el tutor podran adquirir, per mitjà del seu NIF, NIE o passaport, un màxim de quatre abonaments de xiquet per a un origen i destinació, durant el període de validesa.

També et pot interessar

stats