Renovar l'armari i salvar el planeta: un taller de la Diputació de Castelló ajuda a reutilitzar la roba vella
Amb aquesta iniciativa, la costura sostenible triomfa enfront del consum irresponsable
Cada any ens desfem de 160 milions de quilos de roba. El fet és que la indústria de la moda és ja la segona més contaminant del món. Cada persona llança, de mitjana, dotze quilos de roba a l’any. Per a canviar un poc aquesta realitat, la Diputació de Castelló ha posat en marxa un taller sostenible que recorre els pobles xicotets de la província de Castelló per a ensenyar com reutilitzar la roba i evitar les conseqüències de l'ús únic.
Aquest dimecres es trobava a Santa Magdalena de Polpís (Baix Maestrat), on les assistents han donat a la seua roba una segona i molt original vida. Amb només les mans i unes tisores, les participants han aprés a traure partit a qualsevol peça.
"Fins ara les aprofitàvem per a llevar la pols de casa", ha reconegut una de les dones assistents. "Jo m'he fet una bossa de mà amb els pantalons vaquers del meu home per a pegar una volteta", ha comentat una altra, mostrant la nova peça.
Amb aquesta iniciativa, la costura sostenible, la de tota la vida, triomfa enfront del consum irresponsable de roba. Mónica Denós, educadora ambiental de la Diputació de Castelló, ha explicat que "es tracta de tornar a reutilitzar aquestes peces, com feia la gent abans".